Bavčić sa Prištinom postao prvak Balkanske lige

Uspjeh za tim sa Kosova

Bavčić sa Prištinom postao prvak Balkanske lige

Bh. košarkaš Edin Bavčić je sa svojom Sigal Prištinom postao novi prvak Balkanske lige.

Bavčić sa Prištinom prvak Balkanske lige

U finalu je tim sa Kosova bio bolji od ekipe po imenu Rilski Sportist, a rezultat je u seriji iznosio 2:0. Nakon domaće pobjede rezultatom 74:72, Priština je sinoć u Samokovu još jednom savladala Rilski rezultatom 80:71 i tako napravila jedan od najvećih rezultata u svojoj historiji.

U oba finalna susreta se istakao Edin Bavčić, što se posebno odnosi na prvu utakmicu serije kada je bio posebno raspoložen. Tada je nekadašnji bh. reprezentativac sa 26 poena bio prvo ime utakmice.

I u revanšu je Bavčić bio na visini zadatka, a meč je završio sa 13 ubačenih poena u pobjedi ambicioznog kluba sa Kosova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.