Dupla kruna za Bayer: Drugoligaš hrabro odigrao finale
FOTO: EPA

DFB Pokal

Dupla kruna za Bayer: Drugoligaš hrabro odigrao finale

Haris Zilić

Bayer Leverkusen sezonu završava sa duplom krunom jer su večeras u finalu DFB Pokala odigranom u Berlinu savladali drugoligaša Kaiserslautern teže od očekivanog.

Apotekari su slavili sa minimalnih 1:0, a vidjelo se da je ostavio traga poraz u finalu Evropa lige od Atalante.

Nije to bio onaj Bayer iz Bundeslige, čak je i Kaiserlsautern prijetio, stvarao prilike.

U prvom poluvremenu dvije velike prilike pred oba gola. Za Bayer je pokušao Grimaldo, a za Kaiserslautern Raschl.

Bayer je jednu priliku u prvom poluvremenu pretvorio u pogodak. U 16. minuti Xhaka je pogodio za 1:0.

U nastavku također velika borba na Olimpijskom stadionu u Berlinu, bilježimo nekoliko pokušaja, a Bayer je imao najbolju priliku u nastavku preko Frimponga.

Oglasi

Ovome dodajmo da je tim iz Leverkusena od 44. minute igrao s igračem manje jer je Kossounou dobio drugi žuti karton i isključenje.

Pokušavao je Kasierslautern iskoristiti igrača više na terenu, odigrali su hrabro, ali u nekim situacijama lopta nije htjela da sluša.

Na kraju Bayer osvaja Kup Njemačke i stiže do duple krune u sezoni kao iz snova, iako je bio poraz od Atalante u finalu Evropa lige. Na kraju je to i jedini poraz za izabranike Xabija Alonsa u ovoj sezoni koju će dugo pamtiti.

Kasierslautern je igrao finale Kupa, izborili su opstanaka u Cvajti i sigurno da jedan ovakav klub nedostaje Bundesligi, a možda u skorije vrijeme ponovo zaigraju u društvu najboljih u njemačkom fudbalu.

DFB Pokal, finale:

Kaiserslautern - Bayer Leverkusen 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi