Prije svega veliki čovjek: Zna se kome je Sead Kolašinac prvo prišao od igrača Leverkusena
Foto: Atalanta

Nekada su bili saigrači u Arsenalu

Prije svega veliki čovjek: Zna se kome je Sead Kolašinac prvo prišao od igrača Leverkusena

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac sinoć je s Atalantom osvojio Evropsku ligu pobjedom u finalu protiv Bayer Leverkusena sa 3:0. Kolašinac se i nakon meča našao u centru pažnje jer su kamere zabilježile kome je prvo prišao od igrača iz njemačkog kluba.

Iako je Leverkusen za mnoge bio favorit u sinoćnjem finalu ekipa Atalante odigrala je nevjerovatan meč i na krilima Ademole Lookmana uspjela je da slavi s ubjedljivih 3:0.

Za klub iz Bergama ovo je jedan od najvećih uspjeha u historiji, te je osvajanjem evropskog trofeja trener Gian Piero Gasperini krunisao osam godina sjajnog rada na klupi Atalante.

U sinoćnjem meču igrao je i bh. reprezentativac Sead Kolašinac koji se i pored toga što je imao problema s povredom koljena našao u početnom sastavu, ali nažalost izdržao je samo prvo poluvrijeme.

Kolašinac je pokazao još jednom da je pravi ratnik i iako je bio "rovit" odlučio je da se stavi Gasperiniju na raspolaganje, te je u prvom poluvremenu bio zaista na nivou i pružio je dobru partiju.

I za bh. reprezentativca ovo je bio prvi evropski trofej koji je osvojio u karijeri, te sigurno da se i sam najmanje nadao da će to uraditi baš u dresu Atalante. Ranije je igrao za Arsenal i Schalke, no dolazak u Bergamo donio mu je prvi evropski trofej u karijeri.

Oglasi

Kolašinac je i tokom proslave imao zavoj na koljenu koje ga muči, ali ga to nije spriječilo da slavi sa saigračima.

Međutim, ono što je najviše oduševilo jeste potez bh. reprezentativca nakon meča. On je prvo odlučio da ode ka ekipi Leverkusena, a prvi kojem je prišao bio je Grant Xhaka s kojim je Kolašinac nekoliko sezona igrao u Arsenalu.

Kolašinac i Xhaka imali su odličan odnos dok su nastupali u londonskom klubu i bh. reprezentativac je prvo odlučio da priđe veznjaku Leverkusena kako bi mu pružio utjehu što je Švicarcu sigurno značilo.

Nakon slavlja na Aviva stadionu u Dublinu fešta se nastavlja danas u Bergamu kada se očekuje dolazak ekipe Atalante, te je jasno da se sprema pravi spektakl u ovom italijanskom gradu.

Oglasi

No, sada se postavlja pitanje da li je povreda Kolašinca ozbiljnije prirode što bi značilo da bi on mogao propustiti okupljanje bh. reprezentacije pred prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije.

Sigurno je da će Kolašinac odraditi detaljnije preglede po dolasku u Bergamo i nadati se da povreda koljena nije ozbiljnija, te da će biti na raspolaganju Sergeju Barbarezu u narednim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Atalanta do kraja sezone ima još dva meča u Seriji A gdje se bori s Bolognom i Juventusom za treću poziciju. Liga prvaka je već osigurana, ali sigurno je da će tim iz Bergama dati maksimum da bude na kraju treći.

Prvo igraju u nedjelju protiv Torina na svom terenu, dok sedam dana kasnije u Bergamo stiže Fiorentina u okviru zaostalog meča 29. kola italijanske Serije A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi