Đavolji mravinjak za historiju! Decenijama ih nema nigdje, a 50.000 ih je danas prešlo put od 700 km

Nerealne scene

Đavolji mravinjak za historiju! Decenijama ih nema nigdje, a 50.000 ih je danas prešlo put od 700 km

Admin Čaušević

Ljubav prema fudbalskom klubu ili bilo kojem drugom sportskom kolektivu se najbolje pokazuje kada su rezultati daleko ispod očekivanja. Danas iz srca Evrope stižu scene koje su savršen primjer lojalnosti voljenom klubu.

Ko je počeo pratiti fubal 90-ih godina dobro se sjeća Kaiserslauterna, ekipe koja je senzacionalno 1998. godine uspjela doći do titule prvaka Njemačke.

Tada su članovi ekipe bili u to vrijeme mladi Michael Ballack, te stari lisci poput pokojnog Andresa Brehmea, zatim Ciriaco Sforza, Olaf Marschall i drugi...

Spektakularna koreografija navijača Kaiserslautern u finalu Njemačkog kupa

Kaiserslautern je već decenijama daleko od stare slave, međutim ljubav navijača prema popularnim Crvenim đavolima jednostavno ne poznaje granice.

To se najbolje vidjelo u subotu. Kaiserslautern je na Olimpijskom stadionu u Berlinu igrao finale DFB Pokala protiv favorizovano Bayer Leverkusena, a na tribinama je bio potpuni spektakl.

U njemačku prijestolnicu je stiglo oko 50.000 navijača Kaiserslauterna, ali još impresivniji podatak je da su do Berlina prešli put dugačak skoro 700 kilometara.

Oglasi

Vidjeti toliki broj navijača na jednom finalu slavnih klubova poput Borussije, Bayerna, Reala, Liverpoola i drugih ne bi bilo iznenađenje, međutim s obzirom da se radi o drugoligašu onda se definitivno radi o senzaciji.

Navijači Crvenih đavola su se obukli u crveno i stvorili su svojevrsni mravinjak, a posebno je bila impresivna koreografija sa početka meča na kojoj đavo drži trofej DFB Pokala.

Kaiserslautern je od 2018. godine do 2022. godine igrao u trećem rangu njemačkog fudbala. U takmičarskoj godini 2023/24 su strepili do kraja od ispadanja iz Cvajte, ali su se uspjeli spasiti.

Bivši osvajač Bundeslige je jedan od rijetkih njemački klubova koji u svom vlasništvu ima inostrani kapital, pošto je konzorcij iz SAD-a u martu 2022. godine otkupio 10 % vlasništva.

Posljednji put klub sa samog zapada Njemačke u finalu DFB Pokala je bio još prije 21 godine kada su upisali poraz od Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Bundesligi Kaiserslauterna nema još od 2012. godine, ali ljubav navijača prema popularnim Crvenim đavolima uopšte nije utihnula čemu svjedoče scene iz Berlina. Šta reći, osim naklon do poda.

Inače, Kaiserslautren je na kraju izgubio finale od Bayera, presudio je fenomenalan gol Granita Xhake iz prvog poluvremena.

Top Komentari

HBSC
Upravo sjedio sa jednim od njih. Momak dolazi iz Oldenburga i nikakve veze nema sa k'lautern opet je dosao da ih bodri!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi