Bayer Leverkusen razmontirao Mainz

Apotekari slavili na gostovanju

Bayer Leverkusen razmontirao Mainz

Utakmicom između Mainza i Bayer Leverkusena otvoreno je 21. kolo njemačke Bundeslige.

Duel odigran na "Opel Areni" rutinski je u svoju korist riješio Bayer Leverkusen, koji je razmontirao domaću momčad i slavio s uvjerljivih 5:1, čime se probio na petu poziciju.

Publika u Mainzu je u prvom poluvremenu utakmice mogla svjedočiti pravoj golijadi, što se dalo naslutiti već na startu utakmice. Prvo je Bayer poveo u petoj minuti preko Wendella, a samo četiri minute poslije uslijedio je odgovor domaćih, koji su golom Quaisona uspjeli izjednačiti.

Primljeni gol nije poremetio Apotekare, koji su u nastavku bili puno bolji, dominirali su terenom, ali i trpali mrežu Mainza. U 20. minuti Havertz je vratio vodstvo Bayeru, da bi se do odlaska na odmor u strijelce još upisali Brandt i Bellarabi za sigurnih 4:1 na poluvremenu.

U drugom poluvremenu viđen je još jedan gol, u mreži Mainza, a konačnih 5:1 je postavio Bandt u 64. minuti.

Bundesliga, 21. kolo:

Mainz - Bayer Leverkusen 1:5

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti