Nezapamćena provokacija Apotekara: Zbog pjesme s razglasa igrači Rome bježali u svlačionicu

Bilo je jasno kome je pjesma posvećena

Nezapamćena provokacija Apotekara: Zbog pjesme s razglasa igrači Rome bježali u svlačionicu

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayer Leverkusena plasirali su se u finale Evropske lige nakon što su su ukupnih 4:2 u dvomeču pobijedili Romu. Sinoćnji meč u Leverkusenu završen je rezultatom 2:2, a potom se s razglasa čula pjesma koju su u Italiji shvatili kao veliku provokaciju.

U prvoj utakmici Bayer je na Olimpicu slavio sa 2:0 i činilo se da je već jednom nogom u finalu, ali je Roma uspjela sinoć da nadoknadi zaostatak iz prvog susreta.

Rimljani su sa 1:0 poveli u 43. minuti kada je sviran penal, a siguran s bijele tačke bio je Paredes. Sredinom drugog dijela novi penal za Romu koji je i ovaj put u pogodak pretvorio Paredes i vratio je stvari na početak.

Međutim, Leverkusen je pokazao da ove sezone jednostavno ne znaju da izgube. Domaći su u 82. minuti autogolom Mancinija smanjili na 1:2, dok je u sedmoj minuti nadoknade Stanišić zabio pogodak za konačnih 2:2.

Leverkusen će se za trofej pobjednika Evropske lige boriti u finalu protiv Atalante koja je ubjedljiva bila protiv Marseillea.

No, ono o čemu se najviše pričalo nakon sinoćnje utakmice jeste provokacija domaćih ka igračima i navijačima Rome.

Oglasi

Naime, nakon što je sudija svirao kraj prva pjesma koja se mogla poprilično glasno čuti s razglasa bila je "Bella Ciao" što su mnogi protumačili kao provokaciju za igrače gostujućeg tima.

@tonsser

Naah that’s some shithousery from the Bayer Leverkusen DJ 😭💀 #bayerleverkusen #leverkusen #bayerleverkusenroma #foryoufootball #footballtiktok #europaleague #germanyfootball #germanfootball

♬ original sound - Tonsser Football App

Ni fudbalerima Rome nije bilo svejedno kada su čuli tu pjesmu da odjekuje stadionom Bayera i brže bolje su otišli u svlačionicu.

Za Apotekare nije baš često da rade takve stvari, ali čovjek koji je zadužen za puštanje muzike očito nije mogao da odoli.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Naravno, nije dugo trebalo da video postane hit na društvenim mrežama i svima je bilo jasno da je to napravljeno s namjerom i posvećeno igračima i navijačima Rome.

Inače, finalna utakmica Evropske lige između Atalante i Bayer Leverkusena igra se 25. maja na Aviva stadionu u Dublinu s početkom u 21 sat.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SactownCali
( Atalante i Bayer Leverkusena igra se 25. maj ) #PONOVO GRESKA FINALE SE IGRA 22.5.2024 U 21:00... Kao sto vidimo da oni apsolutno nemaju veze sa sportom. Ovo rade namjerno da ismijavaju one koji citaju njihov portal... Sad opletite o sexu to vam bolje ide cak znate koliko cm ima neki igrac...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi