Bayer Leverkusen se ne šali - Žele da dominacija još traje, naredni korak je dokaz tome

Žele italijansko čudo od djeteta

Bayer Leverkusen se ne šali - Žele da dominacija još traje, naredni korak je dokaz tome

Eldar Ganibegović

Bayer Leverkusen iza sebe ima sjajnu sezonu, ali Apotekari žele da dominacija još traje. Stoga su odlučili krenuti u pohod na jednog italijanskog wunderkida.

Ove je sezone Bayer Leverkusen ostvario najbolje rezultate u svojoj historiji. Osvojio je duplu krunu u Njemačkoj, prekinuvši tako dugogodišnju dominaciju Bayerna iz Minhena kada je Bundesliga u pitanju.

Mogla je sezona biti i potpunija, da nisu u Dablinu izgubili od Atalante našeg Seada Kolašinca u finalu Evropske lige što im je bio i jedini poraz u sezoni.

Za sljedeću sezonu je već završeno jedno pojačanje i to iz Francuske, a sada se na BayAreni okreću ka dovođenju mladog talenta i gledaju malo dalje u budućnost.

Fabrizio Romano je istakao kako je Bayer Leverkusen spreman da kupi Natalija iz Barcelone, gdje mu ugovor ističe krajem ovog mjeseca.

Oglasi

Katalonska ekipa se nadala da će ga zaključiti za novi ugovor, ali se suočava sa ozbiljnom konkurencijom u vidu njemačkog šampiona.

Momčad Xabija Alonsa spremna je platiti oko milion eura odštete za talenat iz U-17 selekcije Italije, koji je prvobitno počeo u omladinskom sistemu Milana prije nego što je otišao u Espanyol u januaru 2020. godine.

Andrea Natali je blistao s Italijom na U17 Evropskom prvenstvu koje su i osvojili.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Azzuri su blistali na turniru u Grčkoj u posljednjih nekoliko sedmica, pobijedivši Poljsku, Slovačku, Švedsku, Englesku, Dansku i Portugal na svom putu do prvog trofeja u historiji.

Natali je startao pet od njihovih šest mečeva. Bio je primoran da propusti drugu utakmicu protiv Slovačke nakon što je dobio crveni karton u uvodnoj utakmici protiv Poljske.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SactownCali
Euro za U 17 se igralo na Kipru a ne u Grckoj... provjerite prvo nego sto postavite neku vijest..
1 0
SactownCali
Ovo je Italij U17 2 titula Europe... stvarao ste dno dna... Current champions Italy (2nd title) 1980 I 2024
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi