Bayer Leverkusen završio prvo pojačanje pred nastup u Ligi prvaka

Prvak Njemačke

Bayer Leverkusen završio prvo pojačanje pred nastup u Ligi prvaka

Eldar Ganibegović

Nakon sezone iz snova, Bayer Leverkusen je završio prvo pojačanje za ljetni prijelazni rok.

Ove je sezone Bayer Leverkusen ostvario najbolje rezultate u svojoj historiji. Osvojio je duplu krunu u Njemačkoj, prekinuvši tako dugogodišnju dominaciju Bayerna iz Minhena kada je Bundesliga u pitanju.

Mogla je sezona biti i potpunija, da nisu u Dablinu izgubili od Atalante našeg Seada Kolašinca u finalu Evropske lige što im je bio i jedini poraz u sezoni.

Jasno je da će nastojati zadržati kostur ekipe i još se pojačati nekim igračima. Upravo je završen prvi posao kada su dolazni transfer u pitanju.

Jeanuël Belocian će tako postati novi igrač Apotekara. Bayer Leverkusen će za njega francuskom Rennesu platiti 15 miliona eura.

Radi se o 19-godišnjek stoperu koji po potrebi može igrati i lijevog beka. Ovo mu je prvi transfer u karijeri, a Leverkusen ga je dobio relativno jeftino jer je ulazio u posljednju godinu ugovora.

Oglasi

Minule sezone je nastupio na 27 utakmica u svim takmičenjima, te je upisao i jednu asistenciju.

Upisao je do sada i 28 nastupa u omladinskim selekcijama reprezentacije Francuske, a ukoliko se nastavi ovako razvijati uskoro ćemo ga vidjeti i u A timu.

Timothy Fosu-Mensah napušta Bayer Leverkusen

Jedno je već jasno i kada su odlasci u pitanju. Timothy Fosu-Mensah napustit će klub i to kao slobodan igrač. Njemu ugovor ističe na kraju juna i bilo je za očekivati da neće biti produžen.

Na njega Xabi Alonso nikako nije računao ove sezone u zvaničnim utakmicama. Posljednji put je igrao u januaru ove godine u prijateljskoj utakmici protiv Venezije.

Kada je Bundesliga u pitanju, posljednji put je igrao u aprilu 2023. godine protiv RB Leipziga, nakon čega je upisao tri nastupa na pripremama i otada mu se "gubi svaki trag".

Početkom sezone je povrijedio koljeno, a nakon toga Xabi Alonso nikako nije računao na njega, niti ga je uvrštavao u konkurenciju za utakmice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, on je na BayArenu stigao u januaru 2021. godine za 1,7 miliona eura iz Manchester Uniteda. Prethodno je igrao za Fulham i Crystal Palace, a u mlađim kategorijama za Ajax i Zeeburgiju.

Za reprezentaciju Nizozemske je ofaj desni bek upisao tek tri nastupa, uz 37 nastupa i jedan pogodak u omladinskim kategorijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi