Bayer slavio u Moskvi i ostao u igri za osminu finala, Diatta rastužio Istanbul

Liga prvaka

Bayer slavio u Moskvi i ostao u igri za osminu finala, Diatta rastužio Istanbul

E. Škorić

U Moskvi i Istanbulu odigrane su prve dvije utakmice petog kola grupne faze Lige prvaka.

Bayer je u Moskvi s 2:0 pobijedio Lokomotivu, pa je zadržao šanse da se ipak plasira u nokaut fazu ovog takmičenja. Nakon današnje pobjede, Apotekari imaju šest bodova, a sada mogu samo da se nadaju da će Atletico večeras izgubiti u Torinu.

Ukoliko se to desi, Bayer će zadržati nadu u prolazak dalje, mada će u zadnjem kolu igrati s Juventusom, a Atletico kod kuće s Lokomotivom.

Zhemaletdinov je u 11. minuti postigao bizaran autogol za prednost Bayera, da bi u 54. minuti Bender ovjerio pobjedu njemačkog kluba. U drugoj utakmici ove grupe Juve, dakle, dočekuje Atletico od 21 sat.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Galatasaray je do same nadoknade meča vodio 1:0, ali je Club Brugge preko Diatte došao do izjednačenja i na taj način vjerovatno sebi obezbijedio nokaut fazu Evropske lige. 

Inače, vodeći gol za Galatu zabio je Buyuk u 11. minuti, ali domaćin nije do kraja izdržao. Sada je, nakon ovog remija, jasno da će Real Madrid u osminu finala bez obzira kako završi večerašnji meč protiv PSG-a, pošto ima četiri boda više od trećeplasirango Bruggea.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi