Pavlović jednog igrača posebno prati na treninzima i želi biti poput njega: "Taj čovjek je mašina"

Bayernov zalog za budućnost

Pavlović jednog igrača posebno prati na treninzima i želi biti poput njega: "Taj čovjek je mašina"

E. Čaušević

Aleksandar Pavlović ove sezone pravo je otkriće u ekipi Bayerna jer je svojim igrama oduševio fudbalsku javnost. Zna da priliku koju je dobio mora da iskoristi, te je otkrio šta želi što prije da popravi u svojoj igri.

Ovaj 19-godišnji fudbaler igra inače na poziciji defanzivnog veznog i Thomas Tuchel mu je krajem prošle godine neočekivano dao priliku u prvom timu koju je Pavlović itekako iskoristio.

Odigrao je nekoliko zapaženih utakmica, a u posljednje vrijeme najviše se špekuliše oko toga da li će Pavlović u budućnosti igrati za Njemačku ili Srbiju.

Pavlović je poručio da će to biti Njemačka iako se još uvijek nije našao na spisku Juliana Nagelsmanna. Ni Srbi neće odustati tako lako i preko roditelja igrača Bayerna pokušavaju da ga nagovore da se ipak predomisli.

No, ovaj 19-godišnjak fokusiran je samo na svoju karijeru i želi da maksimalno iskoristi šansu koju ima u Bayernu.

Oglasi

Pavlović je otkrio u razgovoru za njemačke medije da iz treninga u trening pokušava što više da nauči od saigrača, a njih dvojicu je posebno istakao.

"Nervoza? Nisam nikada nervozan pred utakmice jer više volim da budem uzbuđen što dobijam priliku za igru i cilj mi je da pokažem da zaslužujem to", rekao je Pavlović i nastavio.

"Od saigrača izdvajam uvijek Kimmicha i Goretzku. Volio bih da budem tako smiren na terenu kao Kimmich. Nikada ga nećete vidjeti u nekoj panici, uvijek je smiren bez obzira na sve. Izdvojio bih tu i Goretzku koji je itekako napredovao što se tiče fizičkih predispozicija i igre u defanzivi. On je prava mašina i volio bih biti poput njega".

Mnogi su očekivali da će Pavlović možda izdvojiti tu neka "zvučnija" imena poput Harryja Kanea ili Thomasa Mullera, ali na kraju poručio je da je Goretzka za njega pravi primjer šta treba da radi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Goretzka se fizički itekako promijenio prethodnih godina i radio je na svojim predispozicijama, te je itekako ojačao. To želi da napravi i Pavlović koji očito pomno prati svoje saigrače i od svakog od njih pokušava nešto da pokupi.

Mnogi kažu da je pred ovim momkom blistava budućnost i krenuo je zaista odlično u Bayernu, te se nadati da će tako nastaviti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi