Nagelsmann neće zvati Pavlovića, Srbima se probudila nada, pa stigao hladan tuš iz Njemačke

Mladi igrač Bayerna svoju odluku je već donio

Nagelsmann neće zvati Pavlovića, Srbima se probudila nada, pa stigao hladan tuš iz Njemačke

E. Čaušević

Aleksandar Pavlović oduševio je svojim igrama u dresu Bayerna ove sezone zbog čega su se pojavile špekulacije da će se naći na spisku reprezentacije Srbije, ali za naše susjede danas je iz Njemačke stigao novi hladan tuš.

Pavlović je prošao sve omladinske kategorije Bayerna i početkom novembra prošle godine prebačen je u prvi tim kada je Thomas Tuchel imao dosta problema s povrijeđenim defanzivcima.

Ovaj 19-godišnjak dobio je šansu u prvom timu Bayerna i to je sjajnim igrama znao da iskoristi i pokazao je da se radi o velikom potencijalu.

Ubrzo nakon toga pojavile su se informacije da u Fudbalskom savezu Srbije žele da angažuju Pavlovića koji ima pravo nastupa za tu reprezentaciju zbog svojih roditelja iako je rođen u Minhenu.

Srbi su dali maksimum kako bi nagovorili Pavlovića da nastupa u budućnosti za njihovu reprezentaciju, ali već sada je čini se jasno da se to neće desiti.

Oglasi

Ugledni njemački novinar Florian Plettenberg objavio je danas da od nastupa Pavlovića za Srbiju definitivno nema ništa jer je mladi defanzivac Bayerna odlučio da će u budućnosti igrati za Njemačku.

Pavlović se neće naći na spisku Juliana Nagelsmanna za naredne mečeve protiv Francuske i Nizozemske, ali će on biti na spisku mlade reprezentacije Njemačke za utakmice protiv Kosova i Izraela.

Ovaj 19-godišnjak je razgovarao s Nagelsmannom i otklonio sve dileme da će igrati za Njemačku i strpljivo čekati svoj poziv, a do tada će braniti dres mlade reprezentacije te zemlje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iz FS Srbije su prethodnih mjeseci radili punom parom na tome da nagovore Pavlovića da izabere njihovu reprezentaciju, ali on nije na to pristao i jasno im je dao do znanja da će igrati za Njemačku.

Iako neće dobiti Nagelsmannov poziv Pavlović nije razočaran jer je svjestan da to mora da zasluži svojim igrama. Ukoliko nastavi igrati u Bayernu na istoj razini sigurno je da će i poziv selektora Njemačke ubrzo doći.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi