Hladan tuš za navijače Bayerna! Tuchela ne mijenja Alonso, već "čudotvorac" van Liga petice

Bavarci su u potrazi za novim trenerom

Hladan tuš za navijače Bayerna! Tuchela ne mijenja Alonso, već "čudotvorac" van Liga petice

A. Čaušević

Navijači Bayerna su definitivno iznenađeni ko je postao prvi kandidat za preuzimanje trenerskog posla. Radi se o čovjeku koji nema previše trenerskog iskustva i do sada nije radio u Ligama petice.

Iako se vjerovalo da će Xabi Alonso gotovo pa sigurno preuzeti Bayern posao oko dovođenja Španca na klupu se poprilično zakomplikovalo i u Minhenu traže druga rješenja.

Njemački velikan se ne želi dovesti u situaciju da dočeka kraj sezone bez trenerskog rješenja za novu takmičarsku godinu i užurbano se radi na potrazi za Tuchelovim nasljednikom.

Nakon vikenda je izgleda došlo do promjena kada su u pitanju favoriti pošto se pojavila i druga opcija pa bi umjesto Alonsa na klupu mogao sjesti Arne Slot.

Slot sjedi na klupi Feyenoorda od 2021. godine i sa ovim klubom pravi prava čuda pošto je u svoje prve dvije sezone vodio klub do trećeg i prvog mjesta u prvenstvu.

Oglasi

Bivši prvak Evrope pod njegovim vodstvom igra atraktivan fudbal sa visokim presingom i dosta tranzicije što savršeno odgovara Bavarcima.

Ovaj 45-godišnjak i nema previše trenerskog iskustva pošto je prije Feyenoorda još vodio AZ Alkmaar i preuzimanje Bayerna za njega bi definitivno predstavljalo krupan zalogaj.

Zanimljivo da je ne tako davno Bayern već tražio trenera u Nizozemskoj pošto je izbor bio Erik ten Haag, ali je na kraju došao Julian Nagelsmann koji je u međuvremenu smijenjen.

Sada bi se situacija mogla promijeniti te bi Bavarci umjesto prve opcije iz Njemačke, odnosno Xabija Alonsa, mogli završiti sa angažovanjem trenera iz Nizozemske, tj. Slota.

Prije nekoliko dana se pojavila vijest da će najtrofejniji njemački klub aktivirati klauzulu te platiti Bayeru za španskog trenera između 15 i 20 miliona eura, ali izgleda da se stvari mijenjaju.

Preostaje da se vidi šta će biti i sa Tuchelom prije kraja sezone jer postoji mogućnost da dobije otkaz u slučaju eliminacije iz Lige prvak od Lazija. Rimljani su prvi meč osmine finala dobili sa 1:0.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

guliy
Hahahha vidi opet ove budale 8:2 . Bolje bi ti bilo da si u skolu isao, ne bi pisao NEMOJ TE . Zajedno se to pise klocu. A ova vijest je iz Vesele sveske jer ovo nema nigdje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi