Loši rezultati te odlasci Daviesa i Tuchela su ništa šta je noćas Bayernu uradio Musiala!

Dragulj uzdrmao Bavarce

Loši rezultati te odlasci Daviesa i Tuchela su ništa šta je noćas Bayernu uradio Musiala!

A. Čaušević

Novi šok za Bayern i navijače slavnog kluba. Možda i najveći do sada. Prouzrokovao ga je Jamal Musiala, najveći talenat i nada oko koje se trebala graditi budućnost bavarskog diva. 

Iza Bayerna je nekoliko turbulentnih sedmica. Rezultati na terenu su ispod očekivanja, dok i određeni igrači najvaljuju odlaske, a trener je već otpisan.

Thomas Tuchel sigurno odlazi na kraju sezone kao što je i najavljeno, a njegovim stopama će i Alphonso Davies pošto je odbio produžiti ugovor.

Ipak, najveći šok stigao je u subotu navečer jer su britanski mediji plasirali vijest da Musiala ne želi novi ugovor te mu je cilj napustiti Minhen.

Sjajni 21-godišnjak je navodno rekao nje produženju saradnje te je već odredio dva kluba iz Premiership gdje želi nastaviti svoju karijeru.

Oglasi

Daily Star piše kako su Liverpool i Manchester City klubovi koji se otimaju za najvećeg talenta njemačkog fudbala što je ozbiljan udarac za Bayern.

Musialina vrijednost se procjenjuje na više od 100 miliona eura, a poznavajući kupovnu moć Redsa i Građana taj iznos i ne predstavlja neki problem.

Bayern se ranijih godina nije suočavao sa odlaskom najboljih igrača, međutim čini se da te to počinje mijenjati i Bavarci ne uspjevaju zadržati najveće zvijezde kao što je to bio slučaj ranijih godina.

Glavobolja za sve u Minhenu je činjenica da Bavarci gube na atraktivnosti te iz godine u godinu ostaju bez najboljih igrača. Prvo je otišao David Alaba, zatim Robert Lewandowski, a sada će to uraditi Davies i Musiala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim toga u narednom periodu se mora izabrati i nasljednik Thomasa Tuchela što će biti također vrlo težak i važan zadatak jer se tu ne smije napraviti greška.

Bayernu je potrebno pravo čudo da odbrani titulu prvaka u Bundesligi, a najavljena revolucija je neophodna kako bi se ovaj gigant vratio na pobjedničke staze.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Kita od igrača, bio je u engleskoj pa nije ništa mogao. Neka ostane u šaban ligi samo tu i može. Živi dokaz je Sancho.
0 1
FCBFCBFCB
Smirite se malo i bez brige budite navijaci Bayerna a posebno ne reagujte na kojekakve komentare sta ovdje se ostavljaju. Ovo uopste nije toliko dramaticno kao sto se na ovom portalu prekazuje. Bayern je u zadnjih 10 sezona osvojio 25 titula sto nacionalnih sto internacionalnih i ta brojka dovoljno govori koliki je Bayern, moze li se koji drugi klub iz Liga petice sa tim pohvalit? Jest Real osvojio vise Liga Sampiona ali ponekad uz veoma upitne odluke sudaca i ovdje se prica oko toga zavrsava. Situacija trenutna nije dobra mada tu nebi ubrojio prvi dio sezone kada je Bayern igro za klasu bolje nego poslije zimske pauze i ubijedjen sam da su nastavili tako bili bi sad prvi. Al kao sto rekoh nista strasno pa mora doc nekad i ta sezona bez Titule ali Zivi bili pa vidili kako ce Bayern izgledat od sledece sezone kao sto je u proslim periodima bijo cesto slucaj, bar u Njemackoj him opet niko nece moc parirat.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi