Bayern je na 90 minuta od katastrofe!
Teški dani za velikana iz Minhena (Foto: EPA)

Ne naziru se bolji dani

Bayern je na 90 minuta od katastrofe!

M. Šljivak

Minhenski Bayern igra jednu od najlošijih sezona u posljednjih 20-ak godina. Bavarski velikan gubi bitku s Bayerom u prvenstvu, Lazio ih je dobio u prvom duelu osmine finala Lige prvaka (1:0), a navijači su zabrinuti i traže odlazak Thomasa Tuchela.

Navijači minhenskog Bayerna su u strahu. Thomas Tuchel ih izluđuje i definitivno ovaj stručnjak neće ostati upamćen u redovima najvećeg njemačkog kluba.

Nakon što je njihov tim izgubio dva boda na gostovanju kod Freiburga, Tuchel se našao pod žestokim kritikama. Navijači traže njegov odlazak i ne mogu da vjeruju da rukovodstvo kluba nije odmah reagovalo i uručilo mu otkaz.

Ovako u velikom strahu čekaju meč Lige prvaka s Lazijom. Bayern će juriti zaostatak od 1:0 protiv tvrdih Italijana koje s klupe vodi Maurizio Sarri.

Među navijačima bavarskog tima vlada nevjerica. Plaše se da će tih 90 minuta biti konačnih krah sezone.

Oglasi

"90 minuta smo od okončanja sezone. Koja je korist od ostanka Tuchela? Trebao je dobiti otkaz nakon Bochuma i trebao je doći privremeni trener do kraja sezone", navode navijači bavarskog velikana.

Njemački mediji tvrde da bi u slučaju eliminacije iz Lige prvaka rukovodstvo tima konačno moglo donijeti odluku da završi saradnju s Tuchelom, ranije od planiranog.

"Thomas Tuchel će voditi meč s Lazijom u utorak. Sezona je ulog u tom meču. Ako Bayern ispadne, Tuchel bi mogao dobiti otkaz", navodi list Kicker.

Prema određenim informacijama, rukovodstvo Bayerna smatra da ne postoji dobar trener koji bi preuzeo tim do kraja sezone. Ne žele tek tako donositi odluke i smijeniti Tuchela.

Ipak, njegov ostanak donosi velike probleme. Navijači ga više ne žele, ni igrači nisu previše sretni zbog njegovog ostanka, a on ih smatra odgovornim za sve što se dešava u klubu.

Oglasi

Tuchel je, podsjetimo, dogovorio raskid saradnje s Bayernom na kraju sezone. Međutim, u preostala dva mjeseca sezone mogla bi se desiti prava katastrofa jer je Bayern na dobrom putu da ostane bez trofeja.

Definitvno je ovo jedna od najlošijih sezona u posljednjih 20-ak godina. Ne pamti se ovako očajan Bayern i promjena na klupi je neophodna.

Bayern silno želi Xabija Alonsa

Duga je lista kandidata za novog trenera Bayerna, a glavna želja rukovodstva tima iz Minhena je Xabi Alonso.

Španski stručnjak na vrhunski način vodi Bayer Leverkusen. Apotekari su na dobrom putu da osvoje prvu titulu u historiji i ako se to desi, Xabi će postati ikona kluba.

Oglasi

On je prije nekoliko dana odbio odgovarati o budućnosti i drugim klubovima. Fokusiran je samo na Bayer, a treba istaći da ga pored Bayerna na klupi želi i Liverpool.

S Bayernom se još povezuju Roberto De Zerbi i Zinedine Zidane. Ovaj drugi teška je misija, pa novog trenera vjerovatno treba tražiti između Alonsa i De Zerbija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ime nasljednika Thomasa Tuchela bit će poznato na kraju sezone, a vidjet ćemo hoće li ovaj stručnjak uopšte završiti sezonu na klupi.

Definitivno će ga navijači Bayerna htjeti što prije zaboraviti...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

guliy
Legendo ako nisi primjetio malo si bolestan pa pises 300 komentara . Bolest ne bira. Nikog nije briga za jednu losu sezonu Bayerna . I jos jedna stvar , posjeti psihologa da izlijecis te traume od 8:2. Znam da boli .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi