Laporta mora reći "da" - Bayern daje 150 miliona eura za dvije velike zvijezde Barcelone!
FOTO: EPA

Navijači će biti bijesni

Laporta mora reći "da" - Bayern daje 150 miliona eura za dvije velike zvijezde Barcelone!

Esmer Oštraković

Barcelona je nedavno eliminisana iz Lige prvaka od PSG-a i bilo je to veliko iznenađenje za navijače velikana iz Španije.

Vjerovali su navijači Barcelone, posebno nakon pobjede u prvoj utakmici koja je odigrana u Parizu, da njihova ekipa može ostvariti prolaz u polufinale Lige prvaka.

Ipak, PSG je odigrao sjajnu utakmicu i slavio je sa 4:1 u gostima kod Barcelone, te je na taj način ostvario prolaz dalje. U polufinalu Lige prvaka će PSG igrati protiv Borussije Dortmund.

Katalonski velikan Barcelona još uvijek ima ozbiljnih finansijskih problema, pa su na kraju ove sezone prinuđeni prodati nekog od glavnih fudbalera. Kako stvari stoje neće to biti jedan, nego dva fudbalera.

Nizozemac Frenkie de Jong vjerovatno će napustiti Barcelonu na kraju ove sezone. Finansijski problemi natjerali su Katalonce da prije 30. juna dogovore prodaju kojom bi mogli normalno funkcionisati.

Oglasi

Dugo se govori o njegovom odlasku iz Barcelone, a kako stvari stoje on će u paketu sa Araujom otići iz Španije, ali će obojica karijeru nastaviti u istoj ekipi.

Kada se prvobitno pojavila informacija da bi De Jong mogao otići iz Barcelone kao glavni kandidati za njegovo dovđenje označeni su Chelsea, PSG i Manchester United.

Ipak, kako navode pojedini specijalsti za transfere iz Španije De Jong će zajedno sa Araujom u isti klub, tačnije u ekipi Bayerna.

Bayern je navodno debelo zagrizao za dovođenje De Jonga i spremni su za njega ponudi između 60 i 70 miliona eura, a Barcelona nema ništa protiv da ga proda po toj cijeni.

Osim toga Bayern želi i Arauja, te su spremni ponuditi najviše 80 miliona eura za njegovo dovođenje, a Španci tvrde da će Barcelona pristati i na ovu ponudu.

Bavarcima je neophodna rekonstrukcija u odbrani. De Ligt, Kim i Upamecano ne uljevaju sigurnost i svjesni su toga u Minhenu, dok bi De Jong vjerovatno došao kao zamjena za Musiali ili Kimmicha koji će skoro pa sigurno otići iz kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U nekoliko posljednjih sezona samo na štopere su u Bayernu potrošili skoro 200 miliona, ali očito da ni sa jednim nisu pogodili.

Naredno "kockanje" je očigledno Araujo. S obzirom na igračke karakteristike trebao bi biti puni pogodak, ali jako dobro su prije svog dolaska u Bayern izgledala i prethodna pojačanja pa se u Minhenu nisu snašli.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Ahahaha.. al u kurtzu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi