Navijači bijesni zbog Tuchela i Barcelone, reagovao i Bayern: "To više nećemo tolerisati"

Zvanično saopštenje minhenskog kluba

Navijači bijesni zbog Tuchela i Barcelone, reagovao i Bayern: "To više nećemo tolerisati"

Endin Čaušević

Thomas Tuchel jučer je izazvao veliko negodovanje navijača Bayerna zbog izjave da ne bi imao ništa protiv da radi u Španiji, a mnogi su ga zbog toga povezali s Barcelonom. Zbog svega morao je reagovati i Bayern zvaničnim saopštenjem na tu temu.

Tuchel je jučer u sklopu klupskih obaveza imao tradicionalno druženje s navijačima Bayerna, a neki od njih su ga ispitivali o dosadašnjoj karijeri koju je imao kao trener.

Njemački stručnjak govorio je o iskustvima koje je imao izvan Njemačke kada je trenirao PSG i Chelsea, a jedno od pitanja bilo je i da li bi Tuchel volio u budućnosti da se okuša kao trener i u Španiji.

Tuchel je priznao da protiv toga ne bi imao ništa i da smatra da je La Liga izuzetno jaka i jedna od najboljih liga u Evropi. No, trener Bayerna ni slutio nije kakvu negativnu rekakciju će izazvati njegova izjava.

Naime, mnogi mediji u Njemačkoj i Španiji njegovu izjavu su povezali s trenutnom situacijom u Barceloni koja će na ljeto biti bez trenera jer je Xavi Hernandez najavio odlazak. Da stvar bude gora pojedini mediji objavili su da je Tuchel rekao da bi upravo volio da dođe u katalonski klub.

Oglasi

Tuchel se tako našao na žestokom udaru kritika navijača Bayerna koji su mu tu izjavu itekako zamjerili, a ni sami nisu znali da je to izvučeno iz konteksta.

Zbog svega toga danas se zvaničnim saopštenjem oglasio i Bayern iz kojeg su poručili da je sve pogrešno shvaćeno i da Tuchel uopšte nije spominjao ni Barcelonu ni Xavija Hernandeza.

"Naš trener Thomas Tuchel jučer je na druženju s navijačima pričao o svojoj karijeri i iskustvima u PSG-u i Chelseaju. Tokom razgovora pitali su ga o Španiji i šta misli o toj zemlji i ligi. Nije ni spomenuo Xavija Hernandeza i sve što se piše o tome je laž. Nećemo više tolerisati takve lažne optužbe protiv našeg trenera koje uvijek dolaze iz istog izvora", poručili su iz Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U minhenskom klubu nisu mogli da trpe neopravdane kritike na račun Tuchela, te su Jan-Christian Dreesen i Christoph Freund odlučili da reaguju zvaničnim saopštenjem koje se pojavilo na stranici Bayerna.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajkan
I ti siAllane oProst I mi otprdio svoje.
1 0
Jel ti čuješ sebe **** ti mater sebi , kakvi su ti to fazoni tačno da ti jebu svi mater a ti da gledaš bebo naša ...kakav si ti konj tačno otac je napravio grešku kad je mami stavio ...jbt led i fazona sta ti uradi droga mamu ti sebi
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi