Tuchel je kralj januarskog prijelaznog roka - Bayern dovodi igrača od 58 miliona eura
Trener Bayerna nastavlja da dovodi nova pojačanja. FOTO: EPA

Tvrde mediji iz Engleske

Tuchel je kralj januarskog prijelaznog roka - Bayern dovodi igrača od 58 miliona eura

Esmer Oštraković

U posljednjih nekoliko dana trener Bayerna Thomas Tuchel nalazi se u "žiži" javnosti zbog svojih poteza, ali i zbog stvari koje govori u javnim nastupima.

Jučer su svi u Bayernu bili šokirani kada su pročitali njegovu izjavu gdje se indirektno nudi upravi Barcelone. Pitanje je kakva će reakcija čelnika biti na sve to.

Dok se čeka bilo kakva reakcija čelnika Bayerna Tuchel je još uvijek trener ovog tima i nema namjeru stati sa dovođenjem novih pojačanja u svoju ekipu kako bi bio što jači u nastavku sezone.

Do sada su mu sve želje ispunjene, kako u januarskom tako i u prijelaznom roku koji je bio prije nekoliko mjeseci, tačnije tokom ljeta.

Ipak, Tuchel do kraja januara želi dovesti još jedngo fudbalera u Bayern, ali njegovo dovođenje će biti jako skupo i pitanje je da li će mu uprava ispuniti i ovu želju.

Oglasi

Tuchel tako želi da se uključi u borbu sa Tottenhamom za sjajnog mladog fudbalera Aston Ville, Jacoba Ramseya koji je budućnost evropskog fudbala.

Aston Vili novac treba kako bi klub bio u profitu i otvoreno su za prodaju svog mladog fudbalera, ali neće ga pustiti za male pare.

Tako će Bayern morati da plati 58 miliona eura kako bi do kraja janaura završio posao i doveo sjajnog mladog fudbalera u Minhen.

Čime je Tuchel naljutio čelnike Bayerna?

Jučer se pojavila izjava Thomasa Tuchela kojom se indirektno nudi upravi Barcelone i koja se nimalo nije dopala njegovim šefovima u Bayernu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Odlazak u inostranstvo bi mi se dopao. Španija ima nevjerovatnu ligu. Iz moje perspektive iz svega stečenog kroz rad sa Špancima onima imaju veliko samopozudanje.

Kada razgovarate sa igračima iz Španije nekako se jako brzo povežete sa tom osobom", rekao je Tuchel.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vidiš da se mjesas ...kakav sad posao aaa al te uzima
0 0
Da je obrnuto pa haj , ovako dobro si stradao nema tu konjino pomoći , ide postepeno hahahaha ...ja navijam hahahaha kako si se pomiješao opušteni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi