Bayern će novog trenera predstaviti u januaru, a njegovo ime već se zna

Bild donosi nove informacije

Bayern će novog trenera predstaviti u januaru, a njegovo ime već se zna

E. Čaušević

Bayern je već neko vrijeme bez trenera nakon što su čelnici kluba uručili otkaz Niki Kovaču.

Niko Kovač je dobio otkaz nakon serije loših rezultata, ali se očekivalo da će Bayern brzo reagovati kada je u pitanju novi trener. Ipak, Bavarci su već nekoliko sedmica pod vodstvom Hans-Dietera Flicka koji je bio pomoćnik Kovača.

U klubu su pokušali odmah dovesti Erika ten Haga iz Ajaxa, ali im to nije uspjelo. Na kraju je odlučeno da će Flick ostati trener prvog tima vjerovatno do kraja ove godine, a novi trener trebao bi biti predstavljen početkom 2020. godine.

Bayern je pregovarao s Arseneom Wengerom i Joseom Mourinhom, ali nisu uspjeli pronaći zajednički jezik. No, kako piše njemački Bild novi trener Bayerna će gotovo sigurno biti Mauricio Pochettino.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Argentinac je dobio prošle sedmice otkaz na klupi Tottenhama, te je sada bez angažmana. Bild piše da će Hasan Salihamidžić u narednim danima obaviti ključne razgovore s Pochettinom, no mnogi vjeruju da je on sigurno novi trener Bayerna.

Međutim, za konačnu odluku oko toga morat ćemo sačekati još neko vrijeme.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

eye of the tiger
Dobar je Pochettino igra napadacki to Bayernu I treba a ne neka tika taka
1 0
nijepoznat
NIKAD
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi