Bayern deklasirao Eupen

Bavarci odigrali novi prijateljski meč

Bayern deklasirao Eupen

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna danas su u prijateljskom meču ubjedljivo savladali Eupen sa 5:0.

Aktuelni prvak Njemačke je bez većih problema stigao do pobjede protiv belgijske ekipe, a Carlo Ancelotti priliku je dao većinom mladim igračima. Otpor Eupena Bayern je slomio u samom finišu prvog poluvremena kada je Hummels pogodio za 1:0.

Već na startu drugog poluvremena Bavarci su udvostručili svoju prednost, a ovaj put strijelac je bio Benko. U 66. minuti bilo je 3:0 kada se u listu strijelaca upisao Arturo Vidal.

Do kraja utakmice Bayern je još dva puta uspio da zatrese mrežu Eupena. Prvo je Douglas Costa u 72. minuti povisio na 4:0, da bi konačnih 5:0 deset minuta kasnije postavio svojim drugim golom na meču Benko.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prijateljski meč:

Bayern - Eupen 5:0

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi