Bayern imenovao novog trenera

Hermann Gerland pomoćnik Ancelottiju

Bayern imenovao novog trenera

Midhat Šljivak

Ekipa Bayerna imenovala je danas novog pomoćnika Carlu Ancelottiju.

Umjesto Paula Clementa, koji je preuzeo ekipu Swanseaja, novi pomoćnik italijanskom treneru biće Hermann Gerland.

Iako su pojedini njemački mediji tvrdili kako će na mjesto pomoćnika Ancelotti imenovati svog sina Davidea, ali to se na kraju nije dogodilo. Odluka je pala na 62-godišnjeg Gerlanda, koji je već dugo dio kluba.

Gerland je vodio rezeve minhenskog kluba od 2001. do 2009. godine, a zatim je radio kao pomoćnik Louisa vann Gaala, Juppa Heynckesa i Pepa Guardiole.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon što je Ancelotti preuzeo klub, doveo je sa sobom i pomoćnike i na Allianz Areni nije više bilo mjesta za ovog stručnjaka.

Ipak, sada je ponovo tu, te će u narednom periodu biti desna ruka italijanskog stručnjaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi