Bayern predstavio novi dres na kojem su značajne promjene
Foto - Screenshot

Već za vikend će igrati u njemu

Bayern predstavio novi dres na kojem su značajne promjene

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern danas je zvanično predstavio novi dres kojeg će koristiti u sezoni 2022/2023.

Kao i uvijek, Adidas se pobrinuo da Bayern dobije najbolje od najboljeg, a novi dres u odnosu na ovu sezonu ima značajne promjene.

Tako su na prednjoj strani dresa sada stoje horizontalne linije bijele boje koje potpuno mijenjaju izgled u odnosu na dres koji se koristio ove sezone.

Prvi put će igrači Bayerna u novom dresu na teren istrčati ovog vikenda na meču sa Stuttgartom, a navijači ga već mogu kupiti u zvaničnom klupskom shopu.

Oglasi

Original dres košta 140 eura, a replike između 70 i 100 eura.

Bayern dva dana nakon osvojene titule donio odluku o Nagelsmannu

Julian Nagelsmann osvojio je naslov prvaka Njemačke s Bayernom.

Nagelsmann je na kraju prošle sezone naslijedio Hansija Flicka i ovaj perspektivni njemački trener dobio je priliku da na duže staze vodi ekipu Bayerna, ali prva sezona za Nagelsmanna u Minhenu nije bila idealna.

Osvajanje 10. uzastopne titule u Njemačkoj svakako je nešto što je bilo postavljeno kao glavni cilj, no izostao je trofej u Kupu, što je i zanemarivo, ali ispadanje od Villarreala u četvrtfinalu Lige prvaka je ipak nešto što se smatra velikom tragedijom u okviru njemačkog velikana.

Nagelsmannovi počeci u Bayernu bili su uspješni. Osvojen je njemački Superkup, dominirao je tim grupnom fazom Lige prvaka, igrao dobro u Bundesligi, no kako se sezona odmicala, tako su rezultati bili slabiji, a i sama igra je bila pogoršana.

Sam Nagelsmann nema najbolje komentare među samim igračima. Kerry Hau iz "Sporta 1" rekao je da su njegove metode otvoreno kritikovala dva igrača čija imena nisu spomenuta. Štaviše, sam Robert Lewandowski također nije sasvim zadovoljan saradnjom s 34-godišnjakom.

"On je jedan od igrača koji su nezadovoljni taktikom i metodama treninga Juliana Nagelsmanna," rekao je Hau.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, uprava Bayerna je odlučila da dva dana nakon osvojenog naslova ukaže punu podršku i povjerenje mladom treneru, koji je "prošao test kod klupskih čelnika" i vodit će tim i naredne sezone.

Osim toga, uskoro trener Bayerna može očekivati ispunjenje svojih zahtjeva u vidu važnih pojačanja prije nego krenu pripreme za sezonu u kojoj će Bayern braniti naslov prvaka Njemačke, ali prije svega cilj će biti Liga prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi