Lothar Matthaus opet napada Bavarce: "Ne mogu to uraditi, posebno ne nakon ovakve utakmice"

Igrači Bayerna otputovali na Ibizu

Lothar Matthaus opet napada Bavarce: "Ne mogu to uraditi, posebno ne nakon ovakve utakmice"

Edmir Škorić

Bivši nogometaš Bayerna Lothar Matthaus često kritikuje svoj nekadašnji klub, a obično se oglašava kada njemački velikan izgubi.

Nakon 3:1 poraza od Mainza, koji nije zabrinuo nikoga u Bayernu zbog činjenice da je titula osigurana kolo ranije, Matthaus je kritikovao igrače jer su otputovali na Ibizu. On smatra da je to nedopustivo u ovom trenutku.

"Ne možete sjesti u avion i otići na mjesto prepoznatljivo po zabavama, pogotovo ne nakon ovakve jedne utakmice", rekao je Matthaus.

Felix Magath, bivši trener Bayerna, bio je istog mišljenja, te je rekao da je igračima trebalo zabraniti "odmor na Ibizi".

"Ne znam šta da kažem, izgleda da se sezona završila tri sedmice ranije", kazao je Magath, koji sada radi u berlinskoj Herthi.

Kako javljaju njemački mediji, nisu svi igrači bili prisutni na putovanju na Ibizu. Nedostajala su imena poput Manuela Neuera, Thomasa Mullera, Kingsleyja Comana, Dayota Upamecana i Marcela Sabitzera.

Sportski direktor Hasan Salihamidžić stao je u odbranu igrača.

"Prošle sedmice igrači su nas obavijestili o tome da bi voljeli provesti dva slobodna dana trenirajući na Ibizi. Prihvatili smo to kao mjeru za poboljšanje timskog duha", rekao je Salihamidžić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, u narednom kolu Bayern igra protiv Stuttgarta, ali s obzirom da je osvojio titulu, nema rezultatski imperativ, s tim da je sada pod većim pritiskom zbog poraza u Mainzu.

Bez obzira na sve, niko u Bayernu ne prihvata poraze, čak i u situaciji kada je titula davno osigurana.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Audirs
Mogu definitivno reci jednu stvar, pratim Bayern skoro 23 godine otkako živim u DE. Postali su momentalno vic ekipa sto se tiče igrača i trenera.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti