Bayern gubi bitku i ostaje bez jednog od glavnih igrača? "Ima pohlepnu piranu za agenta"

Alaba bi mogao otići

Bayern gubi bitku i ostaje bez jednog od glavnih igrača? "Ima pohlepnu piranu za agenta"

E. Škorić

Austrijski reprezentativac David Alaba uporno odbija produžiti saradnju s Bayernom.

Bayernov direktor Uli Hoeness sada je napao Pinija Zahavija, agenta koji zastupa Alabu, svjestan da upravo taj čovjek i isključivo zbog financijskih razloga pokušava na sve načine odvesti Austrijanca iz Minhena.

"On ima pohlepnu piranu za savjetnika. Sve je zapravo u novcu. On je već u najboljem klubu na svijetu, gdje bi drugo trebao otići?", pita se Hoeness.

Ranije je bilo sastanaka sa Alabom i njegovim ocem Georgeom, koji su znali biti produktivni, a onda bi se u sve umiješao Zahavi i igrač bi promijenio mišljenje.

Alabin ugovor s Bayernom ističe sljedećeg ljeta, a Zahavi to sjajno koristi i na neki način ucjenjuje njemačkog prvaka. Sada traži petogodišnji ugovor za 28-godišnjeg nogometaša s platom od ukupno 125 miliona eura. Alabina godišnja plata je do sada bila 15, Bayern je nudio 17, no Zahavi traži skoro 25 miliona eura po sezoni za svog zastupnika.

Alaba je prošle sezone unaprijeđen u štopera i šefa odbrane kod trenera Hansija Flicka zbog puknuća križnog ligamenta Niklasa Sülea. Bayern apsolutno želi zadržati Alabu, ali situacija je teška zbog Zahavija i njegovih zahtjeva.

Oliver Kahn pak vjeruje da će se sve završiti dobro po Bayern.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imali smo sastanak, bilo je to ugodno druženje u pozitivnoj atmosferi i uvjeren sam da će Alaba ostati naš igrač na duži period", rekao je Kahn.

U međuvremenu je iz kluba za Sport Bild saopšteno da nije stigla nijedna zvanična ponuda za Alabu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
Kome je malo 15 mil po sezoni treba ga odma prodat, ne trošit živce na takve pacijente i prokletinje
10 0
miki30
Pa čovječe odma prodati smeće ba, kakvih 25 mil. idi u PSG nek te oni dolme parama. Pohlepa je čudo
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije