Čeka se nova magija Hasana Salihamidžića
Foto - EPA

Brazzo je na potezu

Čeka se nova magija Hasana Salihamidžića

M. Šljivak

Hasan Salihamidžić je kao sportski direktor Bayerna napravio izuzetan tim.

Brazzo je sagradio ekipu koja je postala najbolja na svijetu, a zbog fantastičnog posla nagrađen je novom funkcijom u upravi kluba. Ipak, i dalje će imati i ulogu čovjeka zaduženog za stvaranje tima i on je glavni kada su transferi u pitanju.

Međutim, ovog ljeta Hasanu nije nimalo lako. Bayern nije bio aktivan na tržištu. Stigao je Leroy Sane iz Manchester Cityja golman Alex Nubel iz Schalkea i mlada nada Tanguy Nianzou iz PSG-a.

Ekipu su napustili Ivan Perišić, Alvaro Odriozola i Philippe Coutinho, koji su u klubu bili kao posuđeni fudbaleri, a do kraja prelaznog roka još moglo bi se desiti još nekoliko odlazaka.

Thiago Alcantara odavno traži da ide, Javi Martinez je na izlaznim vratima, a vrlo bi se lako moglo desiti da član Bayerna više ne bude i standardni štoper David Alaba, koji traži preveliku platu za ostanak u klubu.

Trener Hansi Flick se tako našao u određenim problemima. Fali mu igrača na određenim pozicijama, a od Salihamidžića je zatražio određena pojačanja.

Flick želi naći zamjenu za Ivana Perišića, također, novi desni bek bi trebao ubrzo stići, a neće biti nikakvo čudo ako Bayern angažuje i još jednog veznjaka umjesto Thiaga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sada je sve na Hasanu Salihamidžiću. Brojna imena se povezuju sa Bayernom, pa će Brazzo morati ponovo da posegne za svojom magijom u pregovorima i da nađe adekvatne zamjene za igrače koji su otišli.

Ako je suditi po onom što je napravio prethodnih sezone, trener Flick može biti miran, jer Salihamidžić itekako zna raditi svoj posao.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
Auu, što ga pretjeraste sa Hasom. Ispade kao da je on jedini zaslužan za Bayernov uspjeh. Odvadite malo.
3 3
Mele
Alaba stoper. a gdje to ?? U Bayernu lijevi bek, u Austriji u veznom redu lijevo igra..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije