Bayern i City isto razmišljaju, ali ne i Alaba
Foto - EPA

Neće u Englesku

Bayern i City isto razmišljaju, ali ne i Alaba

M. Šljivak

David Alaba mogao bi tokom ljeta napustiti redove minhenskog Bayerna.

Reprezentativac Austrije spreman je da nakon 12 godina da napusti redove njemačkog velikana, a 27-godišnji fudbaler povezuje se sa Manchester Cityjem, Barcelonom i Real Madridom.

Interesantno je da Bayern i City imaju isto razmišljanje kada je potencijalni transfer ovog fudbalera na Etihad u pitanju. Spremni su na razmjenu David Alaba - Leroy Sane, no naišli su na problem.

Kako tvrdi njemački Bild Alaba ne želi u Englesku. Njegov cilj je da zaigra u Španiji, te bi radije obukao dres Barcelone ili Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zbog toga su on i njegov agent Pini Zahavi odbili bilo kakve razgovore o potencijalnoj zamjeni i gotovo je sigurno da Austrijanac neće obući dres Cityja.

Od 2009. godine kada je postao član prvog tima Alaba je odigrao 372 utakmice za Bavarce i postigao je 30 golova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti