Pravo mučenje za Bavarce po povratku u Minhen, u dva ujutro išli večeru, pa im Kahn držao predavanje

Samo su čekali da idu kući

Pravo mučenje za Bavarce po povratku u Minhen, u dva ujutro išli večeru, pa im Kahn držao predavanje

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna doživjeli su težak poraz sinoć na Etihadu od Manchester Cityja (3:0) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, ali pravo mučenje za Bavarce uslijedilo je tek po povratku u Minhen jer su se u ranim jutarnjim satima morali pojaviti na zajedničkom druženju, a onda im je Oliver Kahn održao predavanje.

Mnogi smatraju da se Bayern već nakon prvog meča oprostio od plasmana u polufinale Lige prvaka jer će Bavarcima u revanšu na Allianz Areni biti potrebno čudo da nadoknadi zaostatak iz sinoćnje utakmice.

Manchester City je pokazao snagu i sa 3:0 uspio je da slavi na Etihadu, a golove za engleski klub postigli su Rodri, Bernardo Silva i Erling Haaland.

Igrači Bayerna u potpunosti su zakazali sinoć i nisu odigrali ni približno dobro kao u dvomeču protiv PSG-a kada su bili fantastični. Naravno, odmah nakon poraza krenule su lavine kritika za čelnike kluba zbog neočekivane i čini se bespotrebne odluke da mijenjaju trenera pred najvažnije mečeve sezone.

Nakon debakla kojeg su doživjeli sinoć na Etihadu prava noćna mora za igrače Bayerna uslijedila je tek kada su se vratili u Minhen jer su imali obavezu da se pojave na zajedničkom druženju koje je organizovao ovaj klub.

Oglasi

Igrači su se u ranim jutarnjim satima vratili u Minhen i odmah s aerodroma uputili na to druženje. Po dolasku je bilo jasno da su vidno razočarani i nezadovoljni zbog poraza u Manchesteru, ali i da im se na ovo druženje baš i nije dolazilo.

Željeli su da što prije završe s tim i idu svojim kućama, ali prije toga morali su slušati "predavanja" čelnika kluba. Obratio im se Oliver Kahn koji je također bio razočaran zbog poraza na Etihadu, ali je pokušao nekako da ohrabri ekipu.

"Naravno da smo razočarani rezultatom u Manchesteru. Očekivali smo da bi stvari mogle biti drugačije nakon prve utakmice. Manchester City je apsolutno svjetska klasa ako ne i najbolji tim u Evropi. Fudbal se svodi na rezultate, ali mislim da smo mi imali svoje šanse večeras koje nismo iskoristili", počeo je Kahn i nastavio.

"Primili smo gol udarcem iz daljine, a onda smo imali dobre šanse da se vratimo u meč. Na ovakvom nivou i protiv takve ekipe ne smiješ da dopustiš da praviš takve greške jer se one odmah kažnjavaju. Nakon 2:0 imali smo probleme i primili i treći gol".

Oglasi

"Ne pomaže nam sigurno ni da sada samo pričamo o negativnim stvarima i o tome gdje se griješilo i ko je kriv. Imamo i dalje velike šanse da osvojimo ligašku titulu i fokus nam treba biti na suboti i utakmici u prvenstvu, a tek onda treba razmišljati o revanšu protiv Manchester Cityja".

"Znam da stvari ne izgledaju baš najbolje, ali ja sam doživio neke nevjerovatne stvari koje samo fudbal može da donese. Naša je dužnost i obaveza da u revanšu damo maksimum i na sve načine pokažemo našim navijačima i cijelom svijetu da ne odustajemo tako lako i da želimo preokret koliko god to teško bilo".

Ipak, navijači Bayerna su žestoko razočarani rezultatima ovog tima i traže od Kahna i Salihamidžića da napuste klub jer ih smatraju najodgovornijim za takve rezultate. Upravo Kahn i Salihamidžić su bili ti koji su dali otkaz Julianu Nagelsmannu kada to niko nije očekivao i doveli su Thomasa Tuchela.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tuchel nije krenuo najbolje na klupi Bavaraca jer je već ranije ispao iz DFB Pokala, a sada je na korak i od ispadanja iz Lige prvaka. Bayernu će vjerovatno ostati do kraja da se bori za titulu u Bundesligi, no i tu ih očekuje teška borba s Borussijom Dortmund.

Također, treba istaći da se revanš utakmica između Bayerna i Manchester Cityja igra već naredne srijede na Allianz Areni u Minhenu s početkom u 21 sat.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zulfikar
Španci su za ove naciste izmislili fudbal, ali evo izgleda i ovi Engleski konji su za njih premija.
0 2
Medo-Brundo
“ u dva ujutro išli večeru” sta ovo znaci?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi