Salihamidžić je "hiljadu" puta pogodio, ali on i Kahn su prije mjesec dana napravili grešku karijere

Sve je bilo odlično, a onda se počelo raspadati

Salihamidžić je "hiljadu" puta pogodio, ali on i Kahn su prije mjesec dana napravili grešku karijere

Esmer Oštraković

Ekipa Bayerna sinoć je pretrpila ubjedljiv poraz na gostovanju kod Manchester Cityja u okviru četvrtfinala Lige prvaka. Slavila je ekipa iz Engleske sa 3:0.

Teško je naravno protiv Bayerna reći da je sve gotovo, čak i nakon 3:0, ali da je nevjerovatno težak zadatak pred timom iz Njemačke, to je jasna činjenica.

Manchester City ima sjajnu ekipu, baš kao i Bayern, ali tim iz Engleske ima prednost od 3:0 i jako je teško i pomisliti da će je prokockati u revanšu.

Navijači Bayerna smatraju da se ništa od toga ne bi desilo da nije došlo do promjene na klupi Bayerna, odnosno da Kahn i Salihamidžić nisu otjerali Nagelsmanna i doveli Tuchela.

Kada su odlučili da Nagelsmann više neće biti trener Bayerna, tada su to Kahn i Salihamidžić pravdali time da smatraju da sa njim ne mogu osvojiti domaće prvenstvo, domaći kup i Ligu prvaka, te da to mogu uraditi sa Tuchelom.

Ipak, karma je ubrzo počela da uzvraća udarac, a vjerovatno najsretniji čovjek zbog svega trenutno jeste Julian Nagelsmann.

Oglasi

Naime, Tuchel je od svog preuzimanja Bayerna odigrao četiri utakmice, te je ostvario dvije pobjede, ali je upisao i dva poraza.

Upravo ta dva poraza su veoma bolna. Naime, Bayern je eliminisan iz Kupa od Freiburga, a nalazi se i pred eliminacijom iz Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To bi značilo da su Salihamidžić i Kahn žestoko pogriješili sa smjenom Nagelsmanna i dovođenjem Tuchela jer će se i on potencijalno boriti samo za jedan pehar i to onaj u domaćem prvenstvu.

Ukoliko se uzme u obzir i to da je Nagelsmann do ove sezone ostvario sve pobjede u Ligi prvaka uključujući i eliminaciju moćnog i super bogatog PSG-a onda to pokazuje da je greška čelnika Bayerna zaista ogromna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
Interesantno: kada Bayern dovede nekog dobrog onda je samo Hasan u naslovu a kada Bayern pogriješi onda su Kahn i Hasan skupa pogriješili.
1 0
Ovde nije do trenera , ko god da sjedi na klupi City je bolji , moćniji , dimenzija iznad za Bayern samo treba otvoriti oči i pogeldati se u ogledalo !!! Kakav nagelsmann , tuhel itd
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi