Nevjerovatni Kane Bayernu donio nova tri boda - O potezu Thomasa Tuchela bruji Njemačka

Utakmica Bundeslige između Kolna i Bayerna

Nevjerovatni Kane Bayernu donio nova tri boda - O potezu Thomasa Tuchela bruji Njemačka

Esmer Oštraković

Ekipa Bayerna ostvarila je minimalnu pobjedu od 1:0 na gostovanju kod Kolna. Iako su imali veliki broj prilika tokom ove utakmice, na kraju se moraju zadovoljiti pobjedom sa samo jednim postignutim golom.

Sve je međutim krenulo sjajnom šansom za domaću ekipu koja je u ranoj fazi utakmice mogla iznenaditi Bayern i doći do vodstva.

Igrala se 10. minuta kada je Thielmann izašao jedan na jedan sa Manuelom Neuerom, ali sjajno golman je odbranio njegov udarac.

Deset minuta kasnije postignut je jedini gol na ovoj utakmici, a strijelac je bio naravno Harry Kane.

On je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme, te je jedan odbijanac pospremio u mrežu i na kraju se ispostavilo da je upravo to bio pobjednički gol.

Dvije minute nakon vodećeg gola Choupo-Moting je imao jako dobru priliku, ali je golman odbranio njegov pokušaj.

Oglasi

Sane je u 28. minuti promašio nemoguće. Predriblao je golmana, ali se spetljao pred praznim golom. Njegovi saigrači su u nevjerici gledali šta se desilo.

Zatišje nakon šanse Sanea trajalo je do 42. minute kada je Coman sjajno šutirao, ali je Schwabe maestralno odbranio njegov udarac.

Jedino vrijedno pomena u drugom poluvremenu jesu dvije šanse koje je u posljednjih petnaest minuta imao Bayern.

Prvo je u 77. minuti Sane imao dobru priliku, ali su u posljednji trenutak domaći defanzivci izblokirali njegov pokušaj.

Dvije minute nakon toga probao je Coman glavom, ali je pogodio prečku i tako propustio još jednu veliku priliku.

Oglasi

Podatak o kome su svi pričali tokom, a sigurno da će pričati i nakon utakmice djelo je trenera Bayerna Tuchela.

Naime, on je odlučio da na ovoj utakmici ne napravi niti jednu jedinu izmjenu, što je zaista nevjerovatno.

Sigurno je da se to igračima koji su bili na klupi Bayerna nije nimalo dopalo jer su po velikoj hladnoći presjedili cijeli susret.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je nakon ove pobjede preuzeo prvo mjesto na tabeli i sada imaju bod više od Bayer Leverkusena koji svoju utakmicu 12. kola igra sutra.

Sa druge strane Koln je zakucan za dno. Nalaze se na posljednjem mjestu sa samo šest osvojenih bodova i slijedi im žestoka borba za opstanak u Bundesligi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Zidovski club
2 0
Ovaj bayern plafon četvrtfinale i to ako u osmini izvuku porto , salzburg....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi