Thomas Muller odlukom šokirao sve u Minhenu - Ljubav ne postoji kada su cifre u pitanju
Foto - EPA

Bayern nema namjeru da ga ispoštuje

Thomas Muller odlukom šokirao sve u Minhenu - Ljubav ne postoji kada su cifre u pitanju

Midhat Šljivak

Thomas Muller (34) već godinama je jedan od najplaćenijih igrača minhenskog Bayerna. Njegova bruto plata je 20.5 miliona eura i iskusni ofanzivac nema namjeru da prihvati manje novca kako bi potpisao novi ugovor narednog ljeta.

Thomas Muller ugovorom za Bayern vezan je do ljeta naredne godine. Pregovori o nastavku saradnje još nisu počeli i u timu iz Minhena smatraju da ima sasvim dovoljno vremena da se sjedne za stol s iskusnim ofanzivcem.

S obje strane postoji želja za nastavkom saradnje. Ipak, Muller bi mogao sam sebi zatvoriti vrata jer nema namjeru da smanji platu kako bi ostao još jednu godinu u klubu.

Njegova bruto plata je 20.5 miliona eura, neto je polovica od tog iznosa i 34-godišnjak nema namjeru prihvatati ekstremno smanjenje plate kako bi ostao u klubu.

"Thomas Muller nije baš voljan prihvatiti veliko smanjenje plate, ako uopšte i želi prihvatiti. Odluka nije laka, ali Muller će u svakom slučaju igrati do 2025. godine, da li u Bayernu ili negdje drugo", tvrdi Bild.

Oglasi

Bayern očigledno nije spreman da izdvaja ogroman novac za Mullera. Na kraju bi moglo doći do rastanka, što bi bilo posve neočekivano nakon godina zajedničke saradnje.

Bayern je u pregovorima oko produžetka saradnje s Manuelom Neuerom, kojem također za nekoliko mjeseci ističe ugovor, no čuveni golman je mnogo lakši pregovarač od Mullera.

Thomas Muller je čitav život vezan za Bayern

Thomas Muller je kroz čitavu karijeru vezan za minhenski Bayern.

Iskusni 34-godišnji ofanzivac prošao je omladinsku školu bavarskog velikana, a debi za prvi tim upisao je 2008. godine.

Ukupno je Muller nastupio 680 puta za bavarskog velikana. Njegov dosadašnji učinak je 237 golova i 261 asistencija u dresu voljenog tima.

Naravno, s Bayernom je uzeo apsolutno sve što je mogao. 12 puta je bio prvak Njemačke, dva puta je osvojio Ligu prvaka, a to su i brojni drugi trofeji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, novac bi na kraju mogao odlučiti o njegovom nastavku karijere. Muller nema namjeru prihvatiti manji ugovor i vidjet ćemo hoće li na kraju završiti karijeru kao član bavarskog velikana ili ćemo ga u posljednjoj sezoni karijere gledati negdje drugo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi