Nezaustavljiva njemačka mašina: Bayern s pola snage do četvrtfinala

Lazio se oprostio od Lige prvaka

Nezaustavljiva njemačka mašina: Bayern s pola snage do četvrtfinala

E. Čaušević

Fudbaleri Bayerna večeras su na svom terenu pobijedili Lazio sa 2:1 u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka.

Aktuelni prvak Evrope rutinski je došao do četvrtfinala jer je u dvomeču bio bolji od rimskog kluba s ukupnih 6:2. Bayern je pokazao svoju snagu protiv Lazija, a stiče se dojam da su s pola snage uspjeli da prođu u narednu rundu.

Već nakon prvog meča u Rimu kada je Bayern slavio sa 4:1 bilo je jasno da će proći dalje i da Laziju treba čudo da se nekako plasira dalje što se očekivano večeras nije desilo.

Bayern je do prednosti u večerašnjem meču došao u 33. minuti kada je Goretzka izborio penal nakon kornera, a siguran s bijele tačke kao i obično bio je Robert Lewandowski.

U drugom poluvremenu nismo gledali neku posebno zanimljivu utakmicu. Prvu šansu vidjeli smo u 67. minuti kada je pokušao Lewandowski, ali je ovaj put stativa spasila Lazio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, šest minuta kasnije domaći su poveli sa 2:0. Choupo-Moting je pogodio nakon kontre, a na teren je ušao samo dvije minute ranije umjesto Lewandowskog.

Lazio je uspio do kraja meča da rezultat smanji na 2:1, a strijelac je bio Parolo. Bh. fudbaler Senad Lulić u igru je ušao na početku drugog poluvremena.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi