Bayern ispao iz Lige prvaka!

Villarreal slavi u Minhenu

Bayern ispao iz Lige prvaka!

Edmir Škorić

Nogometaši Bayerna ispali su iz Lige prvaka, nakon što su večeras u Minhenu remizirali s Villarrealom (1:1) u revanšu četvrtfinala Lige prvaka.

Bayern u posljednje vrijeme nije na svom nivou, pokazalo se to i u duelima sa Žutom podmornicom, no niko nije očekivao da će se njemački tim već sada oprostiti od Lige prvaka.

U prvom meču je Bayern poražen s 1:0, pa je pod pritiskom čekao revanš na Allianz-Areni, no pred punim tribinama njemački prvak nije uspio, iako je vodio do finiša meča s 1:0.

Od početka utakmice Bayern je preuzeo inicijativu, kako se i očekivalo, ali nije uspijevao lako da zaprijeti gostima iz Španije.

Bez pravih prilika praktično u prvih pola sata, izuzmemo li udarac glavom Musiale, koji je otišao ravno u ruke Villarrealovog golmana.

Villarreal se dosta dobro branio u prvih 45 minuta, čekajući svoju šansu kroz kontranapad, a jedan takav je u 41. minuti donio Danjumi otvoren put ka golu Bayerna, ali je očajno šutirao, no i da je pogodio ne bi vrijedilo jer je bio u ofsajdu.

Oglasi

Do kraja prvog dijela još je Moreno imao šansu za goste, ali bio je neprecizan. Sve u svemu, dosta solidno poluvrijeme, ali očekivalo se više od Bayerna, koji je ipak u nastavku slomio goste.

Gol je stigao u 52. minuti, kada je Robert Lewandowski na dodavanje Mullera uspio da se oslobodi čuvara, na kraju prizemnim udarcem postigne 13. gol u Ligi prvaka ove sezone.

Do kraja su Bayernovi nogometaši nastojali dati još jedan gol i na taj način osigurati prolaz u polufinale, ali Villarreal se odbranio, pa u potpunosti šokirao domaće.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rezervista Chukwueze je u 88. minuti na asistenciju Morena savladao Neuera za potpuni krah Bayerna i oproštaj od Lige prvaka. Ostalo je još malo vremena, ali Bayern nije uspio da postigne još jedan gol.

Villarreal će u polufinalu igrati najvjerovatnije protiv Liverpoola, koji ima 3:1 iz prvog meča protiv Benfice. Ovaj tim je prethodno u osmini finala izbacio i Juvntus, te je izgleda "nagazna mina", a Unai Emery je ekseprt za ovakve utakmice nokaut faze.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Patite mošnjaci, vi i vaš cigo iz Jablanice hahaahahahahah TOOOOOOOOOO Tooooo nek je troramazan - majku im bavarsku!!!
7 40
Jupp
Nagelsmann amaterski zapoceo utakmicu, tranzicija lopte katastrofalno spora bila, drugo poluvrijeme je i bilo dobro, ali opet nedovoljno. Drugi put vise srece
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi