U Bayernu iznenadili Saudijce: Povisili cijenu za Manea i transfer doveli u pitanje

Senegalac se nije najbolje snašao u Minhenu

U Bayernu iznenadili Saudijce: Povisili cijenu za Manea i transfer doveli u pitanje

Samir Mlaćo

Sadio Mane je blizu odlaska iz Bayerna, a naravno Senegalac bi mogao krenuti put Saudijske Arabije.

Sadio Mane je blizu odlaska iz Bayerna, a naravno Senegalac bi mogao krenuti put Saudijske Arabije.

Bogati Saudijci dovode iz dana u dan sve veći broj poznatih nogometaša i novac im nije problem.

Oko su 'bacili' i na Maneo, a on se u Minhenu nije snašao, iako je stigao kao veliko pojačanje iz Liverpoola.

U igri za Manea su Al Nassr i Al Ahli, ali glavnu riječ ima Bayern. Na samom početku špekulisalo se da će Bayern tražiti obeštećenje od 20 miliona eura, no kako su Saudijci bili sve uporniji, cijena je porasla.

Tako Bayern sada traži 32 miliona eura i biće zanimljivo vidjeti da li će Saudijci pristati. Novac im nije problem, ali veliki broj igrača je u igri za njihove timove, tako da ne moraju baš žuriti.

Oglasi

Sadio Mane je prošlog ljeta došao u Bayern kao veliko pojačanje iz Liverpoola. Senegalac je bio taj koji je trebao zamijeniti Roberta Lewandowskog, ali to se ispostavilo kao nemoguća misija jer 31-godišnjak nije napravio gotovo ništa.

Mane je pravio ozbiljne probleme tadašnjem treneru Julianu Nagelsmannu. Kap koja je prelila čašu i zbog koje je klub odlučio da ga se riješi je udaranje saigrača Leroya Sanea na meču Lige prvaka s Manchester Cityjem, te od tog dana je jasno da Senegalac nema budućnost u Minhenu.

Istovremeno, u Saudijskoj Arabiji je prava nogometna groznica.

Al Nassr je prije nekoliko dana doveo reprezentativca Hrvatske Marcela Brozovića, Al Ittihad je doveo Karima Benzemu, N'Gola Kantea i Jotu, a Al Ahli Edouarda Mendyja i Roberta Firmina.

Kako javlja ESPN, klubovi iz Saudijske Arabije dovest će čak 50 velikih igrača na ljeto i svrstati se u jednu od najprivlačnijih liga na svijetu. O njenom kvalitetu ipak je suludo govoriti, ali dolazak velikih imena iz Evrope učiniće je izuzetno jakom i praćenom.

Inače, bogati ljudi iz Saudijske Arabije polako vladaju evropskim nogometom tako što kupuju tamošnje klubove, ali žele da imaju u svojoj zemlji najbolje. I trenere, ali posebno igrače.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Po dolasku Ronalda počela su se otkupljivati prava za TV prijenose lige Saudijske Arabije, no to je samo početak tog puta.

Prema ESPN-u, projekt stvaranja moćne lige započeo je ovog ljeta. Saudijski klubovi potpisat će ukupno 50 igrača iz pet najboljih evropskih liga (engleske, španske, italijanske, njemačke i francuske). Za sada u obzir dolaze samo igrači kojima ističe ugovor. A takvih je poprilično.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti