Bayern na koljenima: Aubameyang junak Dortmunda

Dortmundu pripao derbi

Bayern na koljenima: Aubameyang junak Dortmunda

Endin Čaušević

Fudbaleri Borussije Dortmund večeras su na domaćem terenu savladali Bayern u derbiju 11. kola Bundeslige.

Dortmund je nakon nešto duže vremena konačno uspio da ostvari pobjedu protiv Bavaraca, a ovaj put domaći tim je slavio sa minimalnih 1:0. Junak Dortmunda ponovo je bio Pierre-Emerick Aubameyang koji je u 11. minuti utakmice nakon asistencije Gotzea zatresao mrežu Neuera.

Bayern je nakon toga imao incijativu na sredini terena, te nekoliko sjajnih prilika, ali se rezultat nije mijenjao. Ubjedljiviju pobjedu mogao je slaviti i Dortmund, no Aubameyang je u finišu utakmice propustio sjajnu priliku.

Za Bavarca je ovo bio prvi poraz u ovoj sezoni i sada su na drugom mjestu Bundeslige sa 24 boda, tri boda manje od lidesa Leipzida. Dortmund je sada treći sa 21 bodom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 11. kolo:

Borussia Dortmund - Bayern 1:0


Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti