Bayern nije htio platiti pet miliona eura za Varana, misleći da je preskup

Prisjetio se Sagnol

Bayern nije htio platiti pet miliona eura za Varana, misleći da je preskup

Bayern Munchen je prije 10-ak godina odbio da plati pet miliona eura za Raphaela Varanea smatrajući da je to velik novac, prisjetio se nekadašnji igrač Bayerna Willy Sagnol.

Sagnol je u to vrijeme radio kao skaut u Bayernu i zapazio Varanea koji je u to vrijeme, igrajući za Lens, bio jedan od najvećih evropskih talenata. Ipak, do dogovora nije došlo...

"Kada sam radio u Bayernu, prijatelj me je nazvao jednog dana i rekao mi 'obavezno moraš otići u Lens da vidiš jednog supertalentovanog dječaka'. Nakon samo jednog poluvremena vidio sam kako je iskusan bio. U prvom poluvremenu je igrao na poziciji defanzivnog veznog a u drugom dijelu se pomjerio na štopera. Imao sam neke veze u Lensu i za 48 sati uspio sam da dogovorim cijenu. Ona je iznosila između četiri i pet miliona eura. Kada sam predao dosje sportskom menadžmentu, rečeno mi je da je to previsoka cijena za jednog momka od 18 godina", prisjetio se Sagnol.

Kasnije je Varane zaigrao za Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Samo dva mjeseca kasnije otišao je u Real za deset miliona. Varane nema sigurno žaljenja što je otišao u Real, siguran sam da je super sretan, ali ja sam frustriran takvom odlukom menadžmenta koji je trebao znati da će u njemu dobiti super štopera za narednih 10 ili 12 godina".

Podsjetimo, Varane je u Real prešao na ljeto 2011. godine. S Kraljevima je osvojio čak četiri Lige šampiona, dvije La Lige, četiri Svjetska klupska prvenstva itd. Sve u svemu, danas je jedan od najboljih štopera svijeta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi