Bayern nije više prvi: Omraženi klub na čelu Bundeslige

Leipzig slavio i u Leverkusenu

Bayern nije više prvi: Omraženi klub na čelu Bundeslige

Fudbaleri Leipziga slavili su danas na gostovanju kod Bayer Leverkusena sa 3:2 u okviru 11. kola Bundeslige i zasjeli na čelo tabele.

Nije tako dobro počelo po goste jer su primili gol već u 1. minuti kada je strijelac bio Kampl. Ipak, Leipzig je izjednačio u 4. minuti autogolom Baumgartlingera. Domaći su do novog vodstva došli u drugoj minuti sudijske nadoknade kada je pogodio Brandt.

Nastavak meča donio je prvo promašeni penal Calhanoglua u 54. minuti, a onda izjednačenje gostiju u 67. minuti preko Forsberga. Končan rezultat i pobjedu gostima donio je Orban u 81. minuti meča.

Leipzig je sada prvi na tabeli sa 27 bodova, odnosno tri više od Bayerna koji ima meč manje. Leverkusen je ostao na 8. mjestu sa 16 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi