Bayern novog golmana ponovo našao u Schalkeu
Manuel Neuer je 2011. godine ekipi Schalkea plaćen 35 miliona eura i postao je suvereni broj jedan, kako Bayerna, tako reprezentacije Njemačke (Foto: EPA)

Alex Nubel mijenja Neuera

Bayern novog golmana ponovo našao u Schalkeu

M. Šljivak

Minhenski Bayern je 2011. godine doveo Manuela Neuera iz redova Schalkea.

Od tada Neuer čvrsto drži jednici bavarskog velikana, ali česte povrede koje u posljednje vrijeme doživljava, navele su čelnike bavarskog velikana da potraže novog golmana za budućnost.

Čini se kako su ga ponovo našli u Schalkeu. Njemački mediji tvrde da su Bavarci veoma zainteresovani za dovođenje mladog golmana Alexandera Nubela (22).

Ugovor sa timom iz Gelsenkirchena ovom golmanu ističe 2020. godine. Činjenica da rukovodstvo Schalkea nije razgovaralo sa njim o produžetku saradnje navelo je agente da saslušaju druge ponude, a najprimamljivija je stigla iz Minehna.

Bayern se želi osigurati za Budućnost. Nubela mogu dovesti praktički besplatno i biće zanimljivo hoće li 22-godišnji čuvar mreže na kraju obući dres Bayerna.

"Alex ima pravo da razmišlja o odlasku. Schalke za sada nema namjeru da mu ponudi novi ugovor, iako mi radimo sve da potpiše dugogodišnji ugovor. To bi donijelo dosta dobrog klubu, ali za sada se nisu oglasili", rekao je menadžer ovog golmana Stefan Backs

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vidjećemo hoće li upravo Nubel postati novi golman Bayerna. Neueru ugovor sa bavarskim velikanom ističe 2021. godine i vjerovatno će on tada označiti i kraj karijere.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi