Bayern od Leipziga krade veliku želju Jurgena Kloppa

Veliki transfer na pomolu

Bayern od Leipziga krade veliku želju Jurgena Kloppa

S. Grebović

Minhenski Bayern bi da u svojim redovima vidi Timu Wernera, ali nije spreman da odvoji onu sumu novca koju Leipzig traži za njega.

Ovaj sjajni 23-godišnjak je odbio da potpiše novi ugovor s Leipzigom zbog čega su u ovom klubu primorani da ga prodaju ovog ljeta, međutim problem predstavlja visina obeštećenja.

"Nismo imali izbora, željeli smo da produžimo ugovor ali nismo uspjeli i bespredmetno je da čekamo istek ugovora kada može da bira sredinu. Želimo da dobijemo što više novca", naglasio je Oliver Mintzlaff, generalni direktor kluba.

Bavarci su spremi da za njegove isluge izdvoje 'samo' 25 miliona eura, ali Leipzig je izričit u namjeri da ga pusti tek za 60 miliona zelenih evropskih novčanica.

Za sada, odluka je da se pregovori obustave i ta obustava će trajati sve do kraja sezone kada će se definitivno nastaviti, ako je vjerovati Bildu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Werner je u odličnoj formi, a tome svjedoči i podatak da u ovom trenutku ima, košarkaškim rječnikom rečeno 'double double' učinak od 16 golova i 10 asistencija u Bundesligi.

Ovaj napadač je ove sezone odigrao 35 utakmica i postigao je ukupno 19 golova u svim takmičenjima, nije tajna kako je on velika želja Jurgena Kloppa, koji kako sada stvari stoje gubi u utrci sa Bayernom oko njegovog potpisa.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

powking7
najmrzi su mi klubovi sto pokupovase sve zivo od konkurenata tipa Bayern i Juve
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi