Bayern ostaje bez stopera: "Dokle više isti izazovi?"

Boateng najavio odlazak

Bayern ostaje bez stopera: "Dokle više isti izazovi?"

Jerome Boateng, fudbaler koji je godinama jedan od glavnih stubova u odbrani Bayerna, najavio je da bi mogao promijeniti sredinu.

Reprezentativac Njemačke došao je minhenski klub prije šest godina iz Manchester Cityja i dosad je sa Bayernom osvojio pregršt trofeja, no sada je željan novih izazova i to ne krije.

Da je osjetio zasićenje potvrdio je i u razgovoru za zvanični sajt Bundeslige.

"Polako sam došao do tačke u kojoj sam se zapitao: šta to nisam ostvario? Da li želim da nastavim da se dokazujem u istom klubu, na istim starim ciljevima? Sve je u ličnim izazovima. Nije ovo pitanje karijere. To su samo životna pitanja", kazao je Boateng.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 29-godišnji fudbaler također je istakao kako je uvjeren da može još napredovati, te da ispred sebe ima još nekoliko dobrih godina u fudbalu.

U ovom momentu nije poznato gdje bi Boateng mogao nastaviti karijeru ukoliko se odluči za odlazak nakon Svjetskog prvenstva.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi