Bayern otpisuje nesretnog Badstubera
Foto: EPA

Povrede učinile svoje

Bayern otpisuje nesretnog Badstubera

M. Šljivak

Minhenski Bayern navodno je odlučio da ne nastavi saradnju sa 28-godišnjim defanzivcem Holgerom Badstuberom.

Njemački mediji tvrde da je Badstuber otpisan u redovima bavarskog velikana i da će ga se oni na kraju sezone riješiti, bez obzira na činjenicu da ga ugovor za klub veže do ljeta naredne godine.

Bayern je već našao zamjenu za njega. Poznato je da će novi član giganta iz Bavarske postati mladi Niklas Sule, a Badstuber bi odmah nakon povratka s posudbe iz Schalkea, mogao napustiti klub.

Badstuber iza sebe ima ogromne probleme s povredama, koje su ga onemogućile da iskaže svoj pravi potencijal. U sezoni 2012/2013 su mu stradali križni ligamenti koljena, zbog čega je s terena izbivao čak godinu i po.

Tu nije bio kraj problemima za ovog fudbalera. Nakon ligamenata pauzirao je sedam mjeseci zbog povrede bedra,  da bi potom imao i velikih problema s mišićima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vratio se na početku ove sezone. Ipak, odlučeno je u januaru da ode na posudbu u Schalke, gdje je odigrao samo sedam utakmica. On će se na kraju sezone vjerovatno vratiti u Bayern, koji će mu odmah saopštiti da na računaju na njega.

Badstuber je dijete bavarskog tima. Imao je zaista impresivan start s ovim klubom, a osvojio je pet titula prvaka Njemačke, te Ligu prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi