Bayernov novi dres imat će jedan jako bitan dodatak

Izborili su se za petu zvjezdicu

Bayernov novi dres imat će jedan jako bitan dodatak

M. Šljivak

Minhenski Bayern nalazi se pred osvajanjem nove titule prvaka Njemačke i samo čudo Bavarce može spriječiti da ponovo ne podignu trofej.

Ovosezonska titula bit će Bayernu ukupno 30. u Bundesligi. Po tome su naravno rekorderi u Njemačkoj i niko im za sada nije ni blizu po broju osvojenih naslova prvaka.

Novi naslov prvaka Bayernu će na dres za narednu sezono donijeti još jedan jako bitan dodatak, a to je peta zvjezdica iznad klupskog grba.

"Čuo sam kako bismo mogli dobiti petu zvjezdicu sa novom titulom. To bi bila jako dobra stvar. Želimo to napraviti", rekao je trener bavarskog kluba Hansi Flick.

Bundesliga je od sezone 2004/2005 odlučila da uvede zvjezdice koje označavaju broj titula. Bayern je daleko ispred svih po broju titula, pa će im 30. naslov donijeti i petu zvjezdicu na dresu.

Izgled Bayernovih dresova za narednu sezonu bez pete zvjezdice

Interesantno je svakako da je za jednu zvjezdicu na dresu potrebno osvajanje barem tri ttule prvaka, a pored Bayerna ih na dresovima ima još svega pet timova. To su Borussia Dortmund (2), Borussia M.Gladbach (2), te po jednu Werder HSV i Stuttgart.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pravila za dobijanje zvjezdica u Bundesligi izgledaju ovako:

1 zvjezdica: Minimalno tri titule
2 zvjezdica - Pet titula
3 zvjezdice - 10 titula
4 zvjezdice - 20 titula
5 zvjezdica - 30 titula

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi