Bayern protiv Plzena odradio lakši trening i trasirao put ka nokaut fazi

Petarda u mreži nemoćnih gostiju

Bayern protiv Plzena odradio lakši trening i trasirao put ka nokaut fazi

Edmir Škorić

Nogometaši Bayerna deklasirali su Viktoriju Plzen sa 5:0 u meču 3. kola grupe C Lige prvaka.

Bayern je bio ogroman favorit u duelu sa gostima iz Češke i na kraju se doslovno poigravao sa njima, pa ih kući ispratio s pet komada.

Pobjeda bavarske mašine ni u jednom momentu nije bila upitna, samo je bilo pitanje s koliko razlike će se zavšriti duel na Allianz-Areni.

Već u sedmoj minuti kapitulirala je odbrana gostiju, a strijelac je bio Leroy Sane, da bi u 13. minuti Serge Gnabry povisio na 2:0, a već u 21. minuti Sadio Mane je riješio sve dileme oko pobjednika, mada ih zaista nije ni bilo.

I Musiala je do kraja prvog dijela tresao mrežu gostiju, ali je VAR poništio njegov gol. U nastavku je Bayern igrao tek onoliko koliko treba da se sve završi mirno. Dali su još dva gola, a strijelci su bili Sane i rezervista Choupo-Moting.

Trener Julian Nagelsmann stigao je i da odmori pojedine igrače, a njegov tim je nakon tri kola maksimalan sa devet bodova. U Češkoj će naredne sedmice po svemu sudeći samo ovjeriti svoj put u nokaut fazu.

U drugom meču ove grupe od 21 sastaju se Inter i Barcelona. Iako su Katalonci favoriti na papiru, tu se ipak očekuje nešto neizvjesniji duel.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naš reprezentativac Edin Džeko ostao je na klupi, a Inter bi porazom bio znatno udaljen od nokaut faze. Trenutno Barca i Inter imaju po tri boda, na dnu grupe je Plzen bez bodova i koji je prosto "zalutao" u ovu grupu kojoj su odmah dali nadimak "grupa smrti".

U ovom ranijem terminu od 18.45 sati trebao je početi duel Marseille - Sporting, ali je pomjeren početak zbog gužvi u saobraćaju. Francuski tim trenutno vodi s 3:1, ima igrača više i na pragu je važne pobjede.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Audirs
Mašina se lagano zagrijaje!!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi