Bayern savladao Stuttgart i nastavio potjeru za Borussijom

Siguran trijumf Bavaraca

Bayern savladao Stuttgart i nastavio potjeru za Borussijom

Pretposljednji meč 19. kola Bundeslige ponudio je okršaj Bayerna i Stuttgarta u kojem je njemački prvak očekivano slavo rezultatom 4:1.

Već u 5. minuti, Bayern je poveo sa 1:0 i to zahvaljujući golu Thiaga Alcantare. Domaći su napadali, ali je u 26. minuti uslijedio hladan tuš za prepunu Allianz Arenu kada je Donis poravnao na 1:1 i postavio rezultat prvog poluvremena.

Bayern nije uspijevao vratiti prednost sve do 55. minute kada je Gentner postigao autogol nakon udarca Gnabryja, a zatim je deset minuta kasnije dosuđen jedanaesterac za Bavarce. Lewandowski je imao priliku da riješi meč, ali je pogodio stativu.

Ipak, šest minuta kasnije Bayern najzad dolazi do sigurne prednosti kada Goretzka pogađa za 3:1, da bi u 85. minuti Lewandowski postavio konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayernu je ovo bila 13. pobjeda i ekipa koju predvodi Niko Kovač ostaje na šest bodova zaostatka za vodećom Borussijom iz Dortmunda. Stuttgart je i dalje u opasnoj zoni, na skromnom 16. mjestu sa 14 bodova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi