Bayern savladao Werder, ali Leipzig mu ne da da 'pobjegne'

Golijada u 18. kolu

Bayern savladao Werder, ali Leipzig mu ne da da 'pobjegne'

Završeno je pet od šest utakmica današnjeg programa 18. kola Bundeslige u kojim je postignuto mnogo golova.

Lider Bayern je kao gost savladao Werder sa 2:1 čime je ostao na prvom mjestu. Bavarce je u vodstvo doveo Robben u 30. minuti da bi u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Alaba postigao fantastičan gol iz slobodnog udarca kojim je povisio na 2:0 i postavio rezultat prvog dijela. Domaći tim se u 53. minuti preko Krusea vratio u utakmicu, ali ipak nije uspio izvući više od minimalnog poraza.


Da Bayern ne 'pobjegne' na tabeli pobrinuo se Leipzig, koji je nakon preokreta savladao Hoffenheim na svom terenu. Bilo je 2:1, a pogađali su Amiri u 18. za goste, a Werner u 38. i Sabitzer u 77. za domaće. Ovom pobjedom je Leipzig ostao na -3 u odnosu na prvoplasirani Bayern, a vrijedi istaći da je Hoffenheim od 60. minute igrao s igračem manje zbog isključenja Wagnera.

Najubjedljiviju pobjedu upisao je Koln na gostovanju protiv Darmstadta (6:1). Za Koln su pogađali Sulu (autogol), Osako (2x), Modeste, Jojić i Rundevs, dok je jedini gol za Darmstadt postigao Sam iz penala. Mario Vrančić je u igru ušao u 74. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Wolfsburg je nakon tri uzastopne pobjede doživio domaći poraz od Augsburga (2:1) iako je poveo već u 4. minuti preko Gomeza. Gosti su u 25. preko Altintopa poravnali na 1:1, da bi potom Kohr u 69. pogodio za konačnih 2:1.

U derbiju začelja Ingolstadt je na svom terenu savladao HSV sa 3:1, a pogađali su Gross, Suttner i Cohen. Jedini gol za HSV postigao je Sakai. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti