Bayern se provukao, Schalkeu i Wolfsburgu po bod

Bundesliga, drugo koo

Bayern se provukao, Schalkeu i Wolfsburgu po bod

E. Škorić

Bayern je gubio u Sinsheimu i imao je igrača manje, no svejedno je uspio da upiše novu pobjedu (2:1) u drugom kolu njemačke Bundeslige.

Nogometaši Bayerna imali su dosta problema na gostovanju kod Hoffenheima. Već u 10. sekundi je Kevin Volland donio prednost domaćinu, ali je Bayern preko Thomas Mullera u 41. minuti stigao do izjednačenja.

U 73. minuti Jerome Boateng je igrao rukom, dobio je drugi žuti karton i skrivio je penal, no veliku priliku za Hoffenheim ne koristi Eugen Polanski, koji je pogodio stativu. U samoj završnici rezervista Lewandowski je donio slavlje Bavarcima i novu pobjedu.

Schalke i Darmstadt su odigrali 1:1. Novajlija u Bundesligi je poveo preko Rauscha u devetoj minuti, da bi na otvaranju drugog dijela Draxler bio precizan za 1:1. 

Sead Kolašinac ponovo nije igrao za Schalke, dok je Mario Vrančić kod gostiju zamijenjen u 50. minuti. Koeln nije uspio da pobijedi Wolfburg iako je vodio do 83. minute. Vodeći gol postigao je Zoller u 30. minuti, no Bendtner je spasio Vukove prvog poraza u Bundesligi.

Gostujuću pobjedu 1:0 ostvario je Bayer u Hannoveru. Gol za Apotekare postigao je Calhanoglu u 18. minuti. Augsburg je golom Caiubyja stigao do prednosti u Frankfurtu poslije 23 minute igre, ali je u 86. Russ donio bod domaćinu.

Bundesliga, 2. kolo:

Frankfurt - Augsburg 1:1 (Russ 86/ Caiuby 23)

Hannover - Bayer 0:1 (Calhanoglu 18)

Hoffenheim - Bayern 1:2 (Volland 1/ Muller 41, Lewandowski 90)

Koeln - Wolfsburg 1:1 (Zoller 30/ Bendtner 83)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke - Darmstadt 1:1(Draxler 47/ Rausch 9)


Kevin Volland 1:0 GOAL HD | Hoffenheim vs... by hdfootballvideos

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.