Zbog ovog su Nijemci - Nijemci: Začuđujuća kazna za Bayern zbog 185 teniskih loptica!

Nijemci bez milosti

Zbog ovog su Nijemci - Nijemci: Začuđujuća kazna za Bayern zbog 185 teniskih loptica!

Admin Čaušević

Navijači Bayerna ubacili su teniske loptice na teren u znak protesta tokom pobjede njihovog kluba u prvom kolu DFB Pokala protiv trećeligaša Preussen Muenster. Bilo je 0:4.

Bayern, 20-erostruki osvajač ovog takmičenja, odmorio je nekoliko ključnih igrača - uključujući Harryja Kanea, ali je ipak došao do pobjede u svojoj odgođenoj utakmici.

Utakmica je odgođena za gotovo mjesec dana nakon što je isti dan u augustua na rasporedu bio njemački Superkup kojeg su Bavarci izgubili od RB Leipziga.

Navijači Bayerna protestovali su protiv te odluke tokom utakmice, što je prouzrokovalo kratki prekid.

Stotine teniskih loptica, tačnije njih 185, bačeno je na teren tokom prvog poluvremena, a igra je bila zaustavljena kako bi se iste uklonile.

Oglasi

Njemački mediji su odmah otkrili i detalje o kazni koju čeka Bayern koja se definitivno može smatrati nevjerovatnom.

Naime, Bavarci će morati platiti kaznu od 65.000 eura, odnosno svaka ubačena tenskia loptica će Bavarce koštati po nerealnih 350 eura.

Inače, Bayern se nije mučio za golove, a 18-godišnji Mathys Tel zabio je jedan i asistirao za još jedan ekipe koju sa klupe predvodi Thomas Tuchel.

Eric Chopuo-Moting, zatim Konrad Laimer glavom te 20-godišnji Fransa Kraetzig su bili strijelci u prvom pluvremenu.

Jedina glavobolja je Serge Gnabry, koji se povrijedio početkom utakmice, a klub je kasnije potvrdio da je pretrpio prijelom lijeve podlaktice.

Trener Tuchel je poslije meča kazao da će njemački ofanzivac biti podvrgnut operaciji u srijedu te će pauzirati nekoliko sedmica.

"To je težak udarac za njega lično, ali i za nas. On je važan igrač i super karakter", rekao je Tuchel o Gnabryju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi