Na Allianz Areni muk i tišina, Bayern više nema titulu u svojim rukama!

Leipzig slavio u Minhenu

Na Allianz Areni muk i tišina, Bayern više nema titulu u svojim rukama!

E. Škorić

Bayern je u 33. kolu njemačke Bundeslige ugostio Leipzig i neočekivano izgubio sa 3:1, što bi u konačnici moglo značiti i gubitak titule.

Bavarci su u posljednja dva kola ušli na vrhu sa jednim bodom više u odnosu na Borussiju Dortmund, no sada se sve mijenja.

Ako Borussia sutra u Augsburgu pobijedi, preuzet će vrh tabele i u posljednjem kolu će imati priliku da postane prvak Njemačke (ugostit će Mainz), čime bi se prekinula dominacija Bavaraca tokom protekle decenije.

Jasno je da ima dosta problema u igri Bavaraca ove sezone, posebno otkako je stigao Thomas Tuchel, a sada im prijeti da ostanu bez ijednog trofeja u sezoni, što bi bilo ravno tragegdiji i katastrofi.

A duel sa Leipzigom počeo je jako dobro. Lijepa akcija Bavaraca po lijevoj strani, na krau je Thomas Muller dodao do Sergea Gnabryja, koji snažnim udarcem malo iskosa s lijeve strane pogađa za 1:0 u 25. minuti.

[twitter]https://twitter.com/Twenty9United/status/1659966719094407169[/twitter]

Oglasi

Taj rezultat bio je aktivan sve do 65. minute, kada Konrad Laimer zabija za 1:1 svom budućem timu, jer na ljeto prelazi u redove prvaka Njemačke. Golu je prethodila kontra gostiju nakon Bayernova kornera, četiri na jedan, na kraju se lopta odbija do Laimera koji zabija za šok na Allianz Areni.

I dok se Bayern nadao novom vodstvu kako bi povećao prednost nad Borussijom i gostovanje u 34. kolu kod Koelna dočekao kao lider, uslijedio je novi hladan tuš. Benjamin Pavard je napravio faul u 75. minuti za penal, a Christopher Nkunku je bio siguran za 1:2.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1659981519673229313[/twitter]

Dobru šansu za Bayern ne koristi mladi Mathys Tel u 80. minuti. Dobro je pucao, ali je Janis Blaswhich sjajno odbranio. Krenuo je Bayern na sve ili ništa, ali ostao je bez ijednog boda i nalazi se u jako teškoj situaciji, uzdajući se u Augsburg da će sutra zaustaviti Borussiju.

Osim što nije stigao do izjednačenja ili preokreta, Bayern je primio i treći gol. Dosuđen je penal za goste, Mazraoui ga je skrivio, a Szoboszlai je zabio za 3:1 i kraj Bayernovih nada.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leipzig je ovom pobjedom osigurao treće mjesto i shodno tome i plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Što se tiče ostalih rezultata, Hertha je danas odigrala 1:1 s Bochumom i tako zvanično ispala iz lige, dok se i dalje bore Stuttgart (29 bodova), Schalke (31), Bochum (32)... Schalke je danas odigrao 2:2 sa Eintracht Frankfurtom, a Stuttgart sutra gostuje Mainzu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
Cekaju se Bosnje koji zive za dan kada ce Bayern kiksati da udaraju negativne komentare ..bujrum Augsburg ca Izginuti sutra za Bayern za Bavarsku hvala i prijatno
2 4
Eno30
Gdje onaj što je pisao kako će Bajern satrat Leipzig haha jado jadni poklopi se i šuti
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi