U čijim rukama je Bayernova mašina? Trening kao komplikovana zagonetka, golman okružen s osam golova

Teško za razumjeti

U čijim rukama je Bayernova mašina? Trening kao komplikovana zagonetka, golman okružen s osam golova

A. Čaušević

U Bayernu su smatrali da je Julian Nagelsmann prava osoba s kojom će ponovo pokušati pokoriti Evropu. 

Nagelsmann je krajem prošle sezone najavljen kao novi trener, dok je prije nekoliko dana prvim treninzima i zvanično počeo njegov mandat.

Ovaj 33-godišnjak je revoluciju fudbalske igre počeo u Hoffenheimu, pa nastavio u RB Leipzigu, a sve planira podići na nivo više u Bayernu gdje će i imati sve preduslove za svoje planove.

Na jednom od prvih treninga Bayerna se moglo vidjeti koliko su zahtjevni treninzi mladog stručnjaka i zaista ih je teško razumjeti.

U krugu se nalazi golman, okreužen sa čak osam golova. Prvenstveni zadatak fudbalera u bijelim markerima je da zatresu mreže jednog od četiri vanjska gola, dok igrači bez markera moraju odbraniti svoj gol.

Interesatno i da golman aktivno učestvuje u igri i predstavlja neku vrstu Džokera jer može uzeti loptu u ruke i pomoći jednom od timova.

Oglasi

Na ovaj način se idealno trenira uvježabanje tranzicije po osvajanju, odnosno vraćanja u odbranu po gubitku lopte.

Inače, Nagelsmann na zvaničnom predstavljanu nije krio zadovoljstvo što je dobio priliku da trenira klub za koji navija.

"Osjećaj je odličan. Sretan sam što sam trener Bayerna. Bit će ovo uzbudljiva prva sezona i veoma sam sretan što krećemo već danas", rekao je Nijemac te nastavio:

"Motivacija je ogromna. Znam da se ovdje moraju osvajati trofeji, to i ja želim. Ja se nadam samo da će se uskoro vratiti navijači."

Prethodni treneri nisu se previše pitali o igračima koji dolaze u klub, a Nagelsmann je govorio upravo o tome.

"Mišljenja sam da klub treba da se konsultuje sa trenerom. Ja ću uvijek dati svoje mišljenje, ali na kraju, klub plaća igrače i uglavnom igrač ostaje u klubu duže od trenera. Uvijek žemo zajedno donositi važne odluke."

Bayern će novu sezonu Bundeslige početi domaćim susretom protiv Borussije Moenchengladbach 13. augusta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Mozda bi i nasi klubovi trenirali ovako da imaju 8 golova
6 1
KviskoKvesic
Jao ovog glupog novinarcica svako malo iznenađenja cuj masina a blente majko moja
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti