Nagelsmann predstavljen u Bayernu, a Salihamidžić sipao komplimente: Julian je čist fudbal!
Foto - FC Bayern

Novi trener njemačkog prvaka

Nagelsmann predstavljen u Bayernu, a Salihamidžić sipao komplimente: Julian je čist fudbal!

M. Šljivak

Julian Naglesmann predstavljen je danas kao novi trener Bayerna.

Sjajni 33-godišnjak dobio je šansu da vodi najveći njemački klub, a on nije krio zadovoljstvo što je preuzeo tim za koji navija.

"Osjećaj je odličan. Sretan sam što sam trener Bayerna. Bit će ovo uzbudljiva prva sezona i veoma sam sretan što krećemo već danas", rekao je Nagelsmann i nastavio je:

"Motivacija je ogromna. Znam da se ovdje moraju osvajati trofeji, to i ja želim. Ja se nadam samo da će se uskoro vratiti navijači."

Prethodni treneri nisu se previše pitali o igračima koji dolaze u klub, a Nagelsmann je govorio upravo o tome.

"Mišljenja sam da klub treba da se konsultuje sa trenerom. Ja ću uvijek dati svoje mišljenje, ali na kraju, klub plaća igrače i uglavnom igrač ostaje u klubu duže od trenera. Uvijek žemo zajedno donositi važne odluke."

Oglasi

O angažmanu Nagelsmanna govorio je i Hasan Salihamidžić. Istakao je kako je Juluan uvijek bio prioritet kluba.

"Julian je bio naš prioritet. Petogodišnji ugovor je dokaz tome. Želimo krenuti sa njim u novu eru. Pratili smo njegovu karijeru i bez obzira šta ko govorio - Julian je čist fudbal. Igrači su također veoma sretni", rekao je Salihamidžić i dodao je:

"Dosta razgovaramo i to mi se dopada. Julian je zainteresovan i za razvoj mladih igrača. To je jako dobro", poručio je Salihamidžić.

Prvi čovjek kluba Oliver Kahn pružio je ogromnu podršku Nagelsmannu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Uvjereni smo da će se dugoročna saradnja isplatiti. Imamo veliku tradiciju i dugoročnost na trenerskoj klubi je važan faktor uspjeha. Julian se odlično uklapa u klub", rekao je Kahn i dodao je:

"Očekivanja u Bayernu su velika. Ovdje se radi samo o uspjehu, a Julian ima kvalitet da podigne tim na viši nivo i da razvije nove igrače. Naravno, ovo bi trebalo ići pod ruku sa osvajanjem titula. Uvjeren sam da to možemo napraviti sa njim", rekao je Kahn.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Što se napeo Braco na ovoj slici, napuho se ko balon
4 0
user1582456981
Braco je gigant, vidis kako se covjek cijeni vanii, samo se kid nas uspjesni blate
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi