Bayern zabranjuje Riberyju prepoznatiljivu proslavu
Foto: EPA

Smatra se uvrjedljivim

Bayern zabranjuje Riberyju prepoznatiljivu proslavu

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern navodno je zabranio francuskom fudbaleru Francku Riberyju prepoznatljivu proslavu pogodaka.

Iskusni ofanzivac prilikom proslave pogodaka pokazuje 'A-OK' prstima i to se ne dopada pojedinim ljudima u Francuskoj, Istočnoj Evropi i dijelovima Južne Amerike.

Ovaj znak je uvrjedljiv za određene narode, a čak se intepretira i kao napad na homoseksualce koji su se također pobunili.

Bild tvrdi kako je Ribery od kluba dobio nalog da prestane sa ovakvim proslavama, a navodno mu je zaprijećeno i kaznom ako se ipak odluči da nastavi sa ovakvim potezima.

Nisu samo kontroverzne proslave pogodaka problemi sa kojim se 35-godišnji fudbaler suočava u Minhenu. Nedavno je na Instagramu objavio snimke kako telefonira dok vozi zbog čega je policija pokrenula istragu protiv njega.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ribery je već 11 godina član minhenskog kluba. Ovog ljeta mu ističe ugovor, ali mu je ponuđen produžetak saradnje za još jednu sezonu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi