Bayern želi posuditi dvojicu francuskih veznjaka

Bavarci traže nove igrače za vezni red

Bayern želi posuditi dvojicu francuskih veznjaka

Minhenski Bayern aktivno analizira tržište igrača u potrazi za pojačanjima u veznom redu. Za sada su Bavarcima za oko zapala dvojica Francuza.

Već je bilo riječi o "remontu" ekipe Bayerna koji bi za posljedicu trebao imati i nekoliko odlazaka.

Kada je vezni red u pitanju, vrlo vjerovatno će Allianz Arenu napustiti iskusni Španac Javi Martinez, a njegovim stopama bi mogao krenuti i Thiago Alcantara. Također, nije isključeno da će Bayern napustiti i Corentin Tolisso.

Bayernov remont je počeo dovođenjem Leroyja Sanea i mladog defanzivca Tanguyja Kouassija iz PSG-a, ali su sada Bavarcima potrebni "pravi" veznjaci.

Prema informacijama do kojih je došao francuski Le10Sport, Bayernu su za oko zapali Tanguy Ndombele (Tottenham) i Tiemoue Bakayoko (Chelsea), dvojica igrača čiji su statusi uputni u "matičnim" klubovima, što znači da bi trebali biti dostupni za transfere.

Ipak, nešto komplikovaniji bi sigurno bio transfer Ndombelea s obzirom da je Tottenham tek prije godinu dana platio veliki novac za njegov dolazak.

Ipak, ideja Bayerna je da pokuša sa posudbama, pa da se o mogućim trajnim transferima pregovara i razmišlja ukoliko se novi igrači dobro pokažu u Minhenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Biće zanimljivo vidjeti da li će Bayern uspjeti dovesti nekog od pomenute dvojice. Ili možda obojicu.

Inače, Bayern se sve više oslanja na francuske igrače. Tako Bavarci trenutno u svojim redovima imaju Lucasa Hernandeza, Tanguyja Kouassija, Benjamina Pavarda, Corentina Tolissoa, Kingsleyja Comana i mladog Michaela Cuisancea.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi